08 mei 2013

CDA: studie naar spotgoedkope vliegtickets Golfregio

Europa neemt spotgoedkope vliegtickets uit de Golfregio onder de loep, op initiatief van Corien Wortmann. Het CDA-Europarlementslid vermoedt dat de Golfregio de eigen maatschappijen bevoordeelt met buitensporige staatssteun. Europese maatschappijen worden zo uit de markt gedrukt.

 "De Europese luchtvaart zit in een crisis. Onze maatschappijen worden bedreigd door oneerlijke concurrentie", zegt Wortmann. "Ik zie grote verschillen in nationale belastingen, staatssteun en de kosten voor CO2-uitstoot."

Wortmann heeft de Europese Commissie met succes opgeroepen de onderhandelingen aan te gaan met landen in de Golfregio over de scheve verhoudingen. De Transportcommissie van het Europees Parlement besloot de Europese Commissie hiertoe opdracht te geven.

Wortmann wil ook meer eenheid in Europa zelf. Ze hekelt het versnipperde luchtruim in Europa. "Nog steeds is er geen Europees luchtruim, het zogeheten Single European Sky. Het Europese luchtruim is gefragmenteerd, omdat de lidstaten geen bevoegdheden willen overdragen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.