21 november 2019

Esther de Lange (CDA) verkozen als vicevoorzitter EVP

Op het congres van de Europese Volkspartij in Zagreb is Esther de Lange vandaag opnieuw gekozen als één van de vicevoorzitters van de partij voor de komende drie jaar.

De Lange: "Ik ben dankbaar en vereerd dat partijen uit alle hoeken van Europa mijn kandidatuur hebben gesteund en ben zeer gemotiveerd om mijn werk voort te zetten in het presidium van de grootse Europese politieke partij."

Met de herverkiezing houdt het CDA een stem aan de tafel waar bijvoorbeeld ook regeringsleiders als Merkel en Kurz, en Europees Commissievoorzitter Von der Leyen zitten. "Ik ben blij dat ik op deze manier aan de slag kan blijven voor de uitdagingen die op ons af komen. Want om werk te maken van zaken als migratie, veiligheid en klimaat is de Europese Volkspartij de belangrijkste speler in Europa" aldus De Lange.

De verkiezing betekent dat De Lange nu twee belangrijke posities bekleedt bij de Europese christendemocraten. Ze was al vicevoorzitter van de EVP-Fractie in het Europees Parlement en is dat nu dus ook opnieuw van de partij als geheel. Het Presidium van de EVP bepaalt de koers en prioriteiten van de partij en komt onder andere met EVP-regerings-, oppositie- en partijleiders bijeen voorafgaand aan Europese toppen en partijcongressen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.