Carolien de Pee

Wethouder

Dag allemaal. Graag stel ik mezelf kort aan jullie voor.

Ik ben getrouwd met Dick Tolsma en samen wonen we in het mooi stadje Franeker. Op een half uur rijden van Burgum, zo heb ik ervaren. Ik kom uit een gezin met 5 meiden, vader was altijd dominee in respectievelijk Tzummarum, Kollum en Dokkum. Zelf geboren in Kollum en getogen in Dokkum. Deze regio Noordoost-Fryslân is mij dus niet onbekend.
Na mijn middelbare school (Dockinga college) ben ik Algemene Economie gaan studeren in Groningen. Mijn eerste baan vond ik bij de provincie Fryslân. In 2014 ben ik wethouder geworden, eerst van Franekeradeel en na de herindeling vanaf 2018 voor de gemeente Waadhoeke. Veel geleerd en veel ervaring opgedaan!

Heel prachtig vond ik het dan ook om gevraagd te worden om namens CDA Tytsjerksteradiel dit vak te mogen blijven uitoefenen. Een hele eer! Ik hoop dat ik met net zoveel plezier als ik altijd heb gedaan, bestuurder van deze gemeente mag zijn. Ik hou van de persoonlijke contact en korte lijntjes.

In mijn vrije tijd pak ik graag de (race)fiets of lees een goed boek. Dat laatste lukt vaak alleen in vakantietijd. Inmiddels al heel wat fietstochtjes gemaakt om de nieuwe gemeente wat te ontdekken! Ik heb er zin in om samen met de CDA-fractie te werken aan het raadsakkoord en coalitieprogramma. En natuurlijk met mijn collega bestuurders en ambtelijke dienst.
Ik hoop jullie ook gauw te leren kennen en schroom anders niet om contact met mij op te nemen. Alleen samen kunnen we werken aan een prachtige gemeente, waarin iédereen mee mag doen, ieder op zijn of haar eigen niveau!

Caroline de Pee

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.