30 januari 2017

Familie van Veen, gefeliciteerd!

Nu 50 jaar huwelijk, al meer dan 50 jaar in de journalistiek.

In februari 2011 werd deze mijlpaal gehaald.

Familie van Veen van harte gefeliciteerd namens het CDA Epe Dick werd donderdag 10 februari door waarnemend burgemeester Hans van der Hoeve in de bloemetjes gezet. Het is ook niet niks, als men 50 jaar lang schrijft over de gemeente Epe en de regio, maar nog bijzonder over politiek Epe.

Dick heeft er geen doekjes om gewonden. Soms zeer kritisch en genadeloos. Vooral wanneer het over vrijwilligerswerk ging. Wanneer vrijwilligers te kort werden of worden gedaan. Hij was een van de eerste in de gemeente Epe die vrijwilligers in het zonnetje zetten. Die aan de wieg stond van de Jo Post Prijs Vrijwilligersprijs en Sportprijs in de gemeente Epe.

Dick die in zijn column van Gait van de Renderklippen het nodige aan de kaak stelde en stelt. Want Dick is nog niet uitgeschreven. Hij gaat rustig door op zijn Persbureau Dick van der Veen De Heuve 10 in Epe. Dick is verleden en tegenwoordige tijd. Dick is van alle tijden. In de wandelgangen was/is er kritiek op Dicks manier van schrijven. Inhoudelijk was/is men het niet altijd met hem eens. Maar Dick schreef zo als hij de dingen zag en beleefden.

De zaken die hij de Eper gemeenschap liet lezen werden niet altijd met gejuich ontvangen.  Hij had zijn voorkeuren maar des al niet te min gaf hij een ieder aandacht met zijn 'gouden' pen. Wie moet het overnemen als ooit Dick de pijp aan Maarten geeft? Het zal er armer op worden. De kleur, dynamiek, enthousiasme, emotie, we zullen dit allemaal gaan missen. Dick heeft een eigen stijl en manier van schrijven die menselijk rechtvaardig en sociaal naar buiten komt. Dick heeft oog voor de mens in al zijn/of haar fasetten. De Politiek hing/hangt aan zijn lippen. Als de weekbladen uitkwamen/komen waren deze in Epe snel vertrokken bij de uitleenposten. Alleen al in het gemeentehuis zwierven/zwerven tientallen kranten rond wanneer deze te bemachtigen waren. Wethouders en burgemeester(s) waren/zijn de eerste die de weekbladen onder de ogen kregen. Commentaar alom!   Dick heeft zijn artikelen

 "Gait van de Renderklippen "  gebundeld in boekvorm, het ligt te koop. Zo nu en dan liet zijn gezondheid hem in de steek. Dick liet zich niet vellen. Hij kwam terug en ging met zijn pen het papier vol schrijven. Duizenden artikelen heeft hij geschreven. De politiek vindt hij zo te zien fantastisch om over te schrijven. Wel had/heeft hij het land aan raadsleden die drammen en oeverloos in herhaling vielen/ vallen. Waardoor raad en commissievergaderingen soms wel heel lang duren. Tot in de nachtelijke uren. Dick hartelijke dank wat jij allemaal het voetlicht liet zien.

Het CDA Epe feliciteert jou met dit fantastisch jubileum. Wie doet je dat na! Je bent er zelf trots op dat je dit allemaal voor de gemeenschap kon en mocht doen. Dick de inwoners van de gemeente Epe hebben/genieten van jouw manier van journalistiek, nogmaals veel dank.

Jo van der Sloot.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.