08 juni 2017

Loes Looman-van Breen, CDA Perspectiefnota

Loes Looman-van Breen, CDA

In de perspectiefnota staan 4 richtinggevende vragen.

Welke ligt u het meest aan het hart en waarom? Om goed onderwijs te geven is het heel belangrijk dat de huisvesting voldoet aan de huidige eisen. . Goede schoolgebouwen zorgen voor een prettige leeromgeving Nu is een investering in de onderwijslocaties nodig en in een expertisecentrum in de Van der Reijdenschool Hiermee laten wij zien dat we veel waarde hechten aan ons onderwijsveld en onze jeugd.

Het centrum van Vaassen moet verbeterd worden. Vaassen zal een dorp zijn waar het prettig verblijven is en waar het gevoel goed is. De planfase van de inrichting van het centrum is bijna klaar, nu moet er doorgepakt worden. Vanuit de tijdelijk extra precario-opbrengst van € 2,2 miljoen wordt iedereen wat ons betreft gecompenseerd voor de doorberekende meerkosten, die de nutsbedrijven aan ons doorbelasten.. Het overschot moet gaan naar lokale investeringen. Bij de begroting moet die afweging gemaakt worden.

Waar gaat u zich hard voor maken?

Ik ga mij hardmaken voor de ouderen en de jeugd. Mensen met dementie, het verminderen van eenzaamheid en mantelzorgers. 12% van onze mantelzorgers geeft aan zich zwaar- tot overbelast te voelen. 17% van onze jeugd heeft last van depressiviteit en heeft hulp nodig. We moeten al op de basisschool veel meer inzetten op voorkomen van psychische klachten. Heeft u iets gemist in de perspectiefnota waarvan u vindt dat het absoluut op de agenda moet?

Doordat de gemeente steeds meer inzet op regie, wordt de druk op vrijwilligers steeds groter. Vrijwilligers worden zwaarder en zwaarder belast en het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Extra ondersteuning is nodig. Hoe vinden we nieuwe vrijwilligers en wat hebben ze nodig? Wat wilt u nog toevoegen dat inwoners in dit verband echt van u moeten weten? Communicatie vinden wij heel belangrijk! Of dat ook betekent dat we een nieuwe raadzaal moeten hebben is maar zeer de vraag. Alleen als die investering van € 770.000,-- ook echt meerwaarde heeft voor iedereen willen wij het overwegen. Wij gaan graag met iedereen in gesprek op 12 juni.

Kijk voor meer info op epe.cda.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.