29 januari 2019

Een mooie uitdaging: Heel Oene bakt !

Op zaterdag 26 januari werd de wedstrijd “ heel Oene bakt” gehouden ter ere van het 7-jarig bestaan van het Kulturhus in Oene.

Als CDA hadden we besloten om daaraan mee te doen met een taart in het thema Duurzaamheid. Op de taart zouden zonnepanelen gezet worden van appelgebak en windmolens om zo de duurzaamheid te onderstrepen.

We werden geacht het voorwerk ten aanzien van het bakken al thuis te doen en de opmaak en versiering daar aan te brengen. Alle deelnemers 10 in totaal moesten om 18.30 in het Kulturhus zijn om hun tafel klaar te maken voor de wedstrijd.Ik had nog nooit met fondant gewerkt en heb dus eerst op het internet diverse filmpjes bekeken over hoe dat moet. Ik dacht ook dat alles eetbaar moest zijn, dus de windmolens en wieken had ik eerst ook van fondant gemaakt( dit is pure suiker dus mierzoet). 's Middags nog contact gehad met Zwier waarbij ik mijn twijfels over de stevigheid van de windmolens al had geuit, dus hij nog snel op pad gegaan om windmolens van vouwpapier te regelen.  ’s Avonds tijdens de wedstrijd bleek het toch iets moeilijker dan gedacht, want het fondant scheurde aan verschillende kanten, maar met de nieuwe windmolens die nog gauw door Bertie en Zwier waren gevouwen is het toch nog een aardige taart geworden.Al met al was het zeer leuk om te doen en de volgende keer zal ik er ook rekening mee houden dat de taart heel bijzonder moet smaken en niet alleen van cake met jam en slagroom moet zijn.Hartelijke groeten, Loes Looman

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.