04 september 2017

Geen zwijnen meer in het dorp. 4 november 2014.

Epe krijgt eindelijk zwijnenhek 

U leest het goed, Epe krijgt een hekwerk waarmee zwijnen uit het dorp geweerd worden

In november 2014 besloot het bestuur van de gemeente Epe een hek te plaatsen zodat de zwijnen in het bos bleven. We weten inmiddels dat ze momenteel in wijken rond wroeten. Vele grasveldjes zien we niet meer. Bij de Grote kerk in Epe weet men wie het gras daar maait. Geen machine maar de zwijnen.

Epe is terecht ' Het zwijnen dorp ' van de Veluwe. Wil je toeristen aantrekken dan moet je het zo laten. Het geld wat aan een hek moet worden uitgegeven kun je besparen en van tijd tot tijd nieuw gras inzaaien.

Gepubliceerd: 04 november 2014 16:27 

Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag na bijna anderhalf jaar het eerste deel van het hekwerk daadwerkelijk aan te leggen. Zwijnen vallen regelmatig huisdieren van inwoners van het dorp op de Veluwe aan. Bovendien trekken ze 's nachts door Epe op zoek naar voedsel. In juli vorig jaar werd al besloten een hekwerk van 5,2 kilometer lang te gaan bouwen. Dat kostte veel overleg met onder meer buurgemeenten. Het college heeft nu een vergunning aangevraagd voor het eerste kwart van het tracé langs de noordrand van het dorp. Daar zijn ook de meeste problemen met de dieren. Heerde Epe vroeg aanvankelijk buurgemeente Heerde om mee te betalen. Het college van die gemeente zei echter geen problemen te hebben met de dieren. Een deel van het zogeheten zwijnenraster moest bovendien op grondgebied van Heerde komen. De bouw van het hek kost 200.000 euro. In mei volgend jaar begint de aanleg. Door: ANP 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.