22 mei 2018

Het bestuur van CDA Gelderland is met ingang van 6 oktober 2018 op zoek naar een

Het bestuur van CDA Gelderland is met ingang van 6 oktober 2018 op zoek naar een VOORZITTER (m/v)

De voorzitter is het gezicht van de provinciale afdeling.

Hij/zij: leidt de vergaderingen van het bestuur van CDA Gelderland en van de Algemene Ledenvergaderingen. In overleg met de bestuurssecretaris zorgt de voorzitter voor de voorbereiding van de vergaderingen en de juiste afhandeling van de agenda. leidt de vergaderingen van het Gelders Contact waarbij CDA-politici van alle bestuurslagen uit een bepaalde regio aanwezig zijn (zes keer per jaar op een vrijdagmiddag).

vertegenwoordigt samen met de vicevoorzitter de provinciale afdeling op landelijk niveau tijdens partijcongressen (twee maal per jaar op zaterdag) en vergaderingen van het Partijbestuur (zes kees per jaar op een maandag vanaf 17.00 uur). coördineert de samenstelling van de kandidatenlijst voor Provinciale Staten. coördineert de opstelling van Gelderse kandidaten voor de Eerste- en Tweede Kamer en Europees Parlement. neemt een vertrouwenspositie in en onderhoudt contacten met de verschillende afdelingen, maar ook met bewindslieden, leden Eerste- en Tweede Kamer, Provinciale Staten, de Waterschappen, CDU en Europarlementariërs en bevordert de onderlinge communicatie op bestuursniveau. heeft regelmatig contact met de afdelingsvoorzitters van de lokale afdelingen en organiseert minimaal één keer per jaar samen met de bestuurssecretaris een voorzittersoverleg. coördineert de algemene strategiebepaling van CDA-Gelderland. houdt actief contact met de Statenfractie door middel van het regelmatig bijwonen van de fractievergaderingen en voert samen met de fractievoorzitter de functioneringsgesprekken van de Statenleden. houdt regelmatig contact met de HRM-commissie en werkt actief mee aan een gezond HRM-beleid van het CDA in Gelderland. is het eerste aanspreekpunt voor de pers. is tevens voorzitter van de Stichting CDA Gelderland.

Het tijdsbeslag van de werkzaamheden van de voorzitter wordt geschat op gemiddeld 10 tot 15 uur per week, vooral ’s avonds maar ook regelmatig overdag. De functie is onbezoldigd. Wat zoeken wij? De voorzitter die wij zoeken past bij het volgende profiel. Hij/zij: is een herkenbaar christendemocraat en draagt dat ook overtuigend uit. kan door persoonlijkheid en optreden een samenbindende en stimulerende rol. vervullen tussen alle geledingen van het CDA Gelderland. is iemand die samen met de vicevoorzitter leiding kan geven aan het bestuur en de vereniging. kan een goede relatie onderhouden met de Statenfractie waarbinnen de gescheiden verantwoordelijkheden helder zijn. ziet het als een uitdaging veranderingsprocessen binnen de partij en binnen CDA Gelderland vorm en inhoud te geven, onder meer naar aanleiding van het visiedocument over de toekomst van het CDA. kan de belangen van de provincie als onderhandelaar en strateeg optimaal onder de aandacht brengen en behartigen op landelijk niveau. kan plaatselijke afdelingen bezielen en enthousiasmeren. is representatief en communicatief vaardig en heeft voldoende politiek en maatschappelijk invoelingsvermogen. kan onafhankelijk denken en kan dat zelf ook zijn. vervult of vervulde in het recente verleden binnen de partij geen functies die onverenigbaar zijn met het voorzitterschap van CDA Gelderland. is bereid om het voorzitterschap tenminste vier jaar te vervullen. is bereid om op een dubbele voordracht te fungeren, tenzij het bestuur anders beslist.

Interesse? Heeft u vragen over de vacature? Neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met de voorzitter van de selectiecommissie Anne-Marie Vreman,[email protected]. Uw sollicitatie kunt u, voorzien van motivatie en curriculum vitae richten aan de bestuurssecretaris: Diede Balduk, [email protected]. Sluitindsdatum is 18 juni om 12.00 uur. De gesprekken met de kandidaten vinden plaats in de maand juli. De nieuwe voorzitter zal worden benoemd

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.