16 mei 2018

Loes Looman-Van Breen geeft haar raadszetel voor het CDA in de gemeente Epe op ten faveure van partijgenoot Albert Oortgiesen.

Loes Looman-Van Breen (CDA) staat haar plek in gemeenteraad Epe af

Marco Gruben 14-05-18, 16:39 Laatste update: 16:41

Loes Looman-Van Breen geeft haar raadszetel voor het CDA in de gemeente Epe op ten faveure van partijgenoot Albert Oortgiesen. Looman had haar zetel verdiend op basis van voorkeursstemmen. Daarmee streefde zij Oortgiesen op de kandidatenlijst voorbij. ,,Ik was zeer gemotiveerd voor een volgende periode als raadslid, hoewel we bij het CDA het principe hanteren dat raadsleden maximaal twaalf jaar zitten'', zegt Looman. ,,Echter, ik heb ook altijd gezegd dat ik aanstormende nieuwe mensen in hun ontwikkeling niet voor de voeten wil lopen. Wanneer we een extra zetel hadden gewonnen als CDA, was ik zeker teruggekeerd in de raadsfractie, maar nu het bij vier is gebleven, geef ik mijn plek over aan Albert Oortgiesen, die ook boven mij stond op de lijst.''

Al haakt Looman af als raadslid, ze blijft wel nauw betrokken bij de raadsfractie van het CDA als fractievolger. Ze zal in die functie onder meer commissievergaderingen blijven bezoeken en haar partijgenoten bijstaan met haar in twaalf jaar opgedane ervaring.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.