06 maart 2021

Mét boeren kom je verder!?

Mét boeren kom je verder!?

En om dit onderstrepen komt CDA kamerkandidaat Eline Vedder hierover met ons praten. Zij komt op 10 maart naar Oene en zal middels een webinar in gesprek gaan met de deelnemers; boer en niet-boer. Vanuit Brussel zal lid van het Europese parlement Annie Schreijer-Pierik deelnemen!

Zij is kandidaat Tweede Kamerlid (plek 23) en wil werken aan écht toekomstperspectief voor onze boeren en tuinders. Zij zijn onmisbaar voor ons land en haar stelling is: Mét boeren kom je verder.

Ook op hén wordt vaak een beroep gedaan. Om een oplossing te bieden voor grote maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van stikstofuitstoot en biodiversiteit. Vaak wordt dat verward met ‘het hebben van schuld’.

Daar tegenover zet zij de oplossingen van de agrarische sector; de kracht van het boerenerf. Boeren hebben de sleutel in handen, als we ze niet zien als het probleem, maar als de oplossing. Bestook ze dan ook niet met wetten en regels die regelrecht indruisen tegen hun boerenverstand. Verplicht ze niet tot investeringen die ze niet terug kunnen verdienen. Geef mensen doelen en perspectief, en ze pakken door.

Eline Vedder is afgestudeerd als werktuigbouwkundig ingenieur aan de Universiteit van Twente en heeft het afgelopen jaar verschillende boerenacties georganiseerd, zoals #Doesnormaal, #Laarzenactie en #Watetenweover10jaar?

Momenteel is zij melkveehouder in Drenthe en statenlid voor het CDA.

De uitzending is op 10 maart van 19:30 tot 20:30 en te volgens via het Facebookkanaal van rtv794 en dat van Lokaal CDA gemeente Epe. Via een gemodereerde chat kan iedereen volop (kritische) vragen stellen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.