07 mei 2017

Dodenherdenking bij gemeentemonument De Herdenking

Op donderdag 4 mei werd zoals ieder jaar bij het Rozenbos in Rheden de gemeentelijke dodenherdenking gehouden, Net als andere jaren kwamen de meeste belangstellenden in twee stille tochten, naar het oorlogsmonument De Herdenking in het Rozenbos gelopen.

Voordat om exact om 20.00 uur de 2 minuten stilte werd gehouden, verwelkomde de voorzitter Wim van Giessen van het Comité 4 en 5 mei iedereen van harte welkom.

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden was aanwezig bij deze Herdenking. Burgemeester Petra van Wingerden en wethouder Nicole Olland legden namens het college een krans bij het monument, waarna de burgemeester een toespraak hield.

Zij wees er op dat: “Wij blij mogen zijn dat we hier in vrede kunnen leven en dat, dat niet vanzelfsprekend is, kijk naar diverse andere landen om ons heen, gezien de vele oorlogen die daar op dit moment heersen.”

Het Rhedens Fanfare Corps en het Dierens Mannenkoor zorgden traditiegetrouw voor de muzikale omlijsting.

Wiam Abdelnour verzorgde de declamatie. 

Zij declameerde het gedicht ‘De Stille Getuigen’ van Nienke Woltmeijer.. Wiam mocht zich het afgelopen jaar Koningin van de Jeugd noemen. Zij was op 2 april 2016 de beste spreekster bij het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Hier vroeg zij aandacht voor het thema discriminatie.

De Scoutinggroep De Rhedense Pioniers leverde weer een waardige bijdrage aan deze herdenking. De organisatie was in handen van het Comité 4 en 5 gemeente Rheden e.o.De plechtigheid op het Rozenbos werd afgesloten met een defilé langs het monument

Lees ook in de Regiobode :

http://www.regiobode.nl/nieuws/09-05-2017-09-55-rheden-stemmige-herdenking/

 

FOTOVERSLAG SIMON RIJNBENDE  : http://www.rynbende.com/photo…/…/170504dodenherdenking/index.

Voor meer info kijk op:

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.