Cyril Weijers

Fractievoorzitter

Cyril Weijers (1968)
Raadslid CDA
Woonachtig te Dieren
[email protected] 

Ik ben geboren en getogen in Dieren zodat ik dus al mijn hele leven woonachtig ben in onze mooie gemeente.
Ik ben getrouwd met Alexandra en de trotse vader van 3 kinderen. Ik heb na mijn studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen nog een jaar in Münster, Duitsland gestudeerd waarna ik begon als advocaat in Nijmegen. Na een uitstap naar Apeldoorn ben ik vanaf 2004 opnieuw werkzaam geweest als advocaat in Nijmegen. Per 1 augustus 2020 heb ik de overstap gemaakt naar het Hoger Beroepsonderwijs en ben begonnen als docent bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.
Daarnaast ben ik voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Zorggroep Achterhoek, een zorginstelling gevestigd in Doetinchem.
Al vroeg heb ik van mijn ouders geleerd dat deel uitmaken van een gemeenschap, of dat nu je straat, je buurt of dorp of geloofsgemeenschap is, ook betekent dat je je daarvoor inzet. Alleen samen kun je dingen bereiken. Vanuit die gedachte ben ik lid geweest van diverse besturen zoals de Parochievergadering van de katholieke kerk in Dieren en de Stichting Pro Amazonas en de Rabobank Ledenraad.  Uit interesse voor het openbaar bestuur ben ik twee periodes plaatsvervangend lid geweest van de het Waterschap Rijn en IJssel.
Nadat ik was gevraagd om deel te nemen aan het bestuur van RIQQ, het Rhedens cultuurbedrijf, zijn mijn eerste directe contacten met de gemeente ontstaan. Een goede ervaring waarbij nauw contact met de gemeente van groot belang is geweest voor het RIQQ.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politieke maar met naam in de lokale politiek, omdat die heel dicht bij de inwoners van de gemeente staat. Daar worden zaken besproken en beslist die inwoners direct kunnen raken. 
Ik voel mij aangesproken door het gedachtengoed van het CDA en de visie die daaruit uit voortvloeit. Ik zet mij graag binnen de gemeenteraad van Rheden in voor een praktisch, verantwoord en gedegen beleid.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.