12 december 2017

BLIJVERSLENING

ZO ZIE IK DAT

Blijverslening voor Rheden!

Binnenkort kunnen inwoners van onze gemeente gebruik maken van de Blijverslening. De Blijverslening –die is ingevoerd n.a.v. een motie van het CDA- kan aange­vraagd worden door inwoners (woningeigenaren en huur­ders) om hun woning levensloopgeschikt te maken. Op deze manier kunnen meer mensen langer zelfstandig in hun huis blijven wonen. De lening is beschikbaar voor inwoners vanaf 55 jaar en kan als hypothecaire lening of als krediet verstrekt worden.

 Met de Blijverslening kun­nen woningaanpassingen gefinancierd worden, zoals het realiseren van een slaap- of badkamer op de begane grond. Ook kan de lening gebruikt worden voor de aan­schaf van bewakingscamera's of andere informatie- en hulpsystemen. Meer informatie, waaronder een lijst van woningaanpassingen en de voorwaarden voor het aan­vragen van de lening, is binnenkort te vinden op de site van de gemeente Rheden.

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken zijn vaak woningaanpassingen nodig. Niet alle ouderen heb­ben echter hiervoor voldoende spaargeld achter de hand. Daarnaast is het voor ouderen lastiger om een lening bij een bank af te sluiten. De Blijverslening kan hiervoor een goede uitkomst bieden. Het CDA denkt dat de Blijverslening dan ook echt in een behoefte voorziet! Zo zie ik dat.

 

Monique Reinders

Raadslid CDA

[email protected]

Overgenomen “Van de gemeenteraad gemeente Rheden” in de Regiobode  13 dec. 2017.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.