12 september 2017

Rivierklimaatpark IJsselpoort, Wat gebeurt er nu met RIVERSTONE

Werkatelier in Rheden, Gemeentehuis

Wilt u invloed hebben op uw woon- en/of werkomgeving? U heeft nu de kans. De tweede helft van september 2017 organiseren we vijf werkateliers over de toekomstige ontwikkeling van de uiterwaarden tussen IJsselkop en Giesbeek. Wij horen dan graag uw ideeën en wensen.

Wat gaan we doen?

In onze voorbereiding hebben we al veel informatie verzameld over het gebied. Ook hebben we al eerste plannen, wensen en ideeën ontvangen van belanghebbenden, insprekers en projectpartners. Op basis hiervan hebben we eerste ontwerpen gemaakt die we op posters, kaarten en digitale tekentafels laten zien. Hierbij kunt u denken aan plannen voor waterveiligheid, natuurontwikkeling, recreatie, bedrijfsuitbreidingen, duurzame energie en scheepvaart.

Maar er is nog alle ruimte voor aanpassingen en aanvullingen! Tijdens het werkatelier horen wij dan ook graag van u of wij in deze eerste ontwerpen uw belang goed hebben meegenomen, of wij kansen voor het gebied over het hoofd hebben gezien en of u nog aanvullende ideeën heeft. Op de tekentafels kunt u uw wensen en visie voor het gebied aangeven.

Onze medewerkers zijn aanwezig voor een persoonlijke toelichting op de ontwerpen en het beantwoorden van vragen. Zij helpen u vanzelfsprekend ook graag om uw ideeën zo concreet mogelijk te verwerken.

Wat doen we met uw inbreng?

Na het verzamelen van alle aanvullende ideeën en wensen en mogelijke voorstellen voor wijziging bekijken we welke inbreng we een stap verder kunnen brengen en kunnen verwerken in de ontwerpen. In november van dit jaar organiseren we informatieavonden waar wij het resultaat laten zien. U kunt dan aangeven of wij uw idee goed hebben verwerkt.

Data en locaties

U kunt vanaf 17.00 tot 20.30 uur gewoon binnenlopen. Er is geen vast programma. U bent van harte welkom op de volgende locaties:

  • donderdag 21 september in De Steeg: gemeentehuis Rheden (Hoofdstraat 3)
  • maandag 25 september in Westervoort: zalencentrum Wieleman (Dorpstraat 11)
  • woensdag 27 september in Giesbeek: Kulturhus De Brede Blik (Kerkstraat 72)

Lees ook ingezonden in Regiobode :11-09-2017 » Na ‘Riverstone’: wat nu?

en

 

Groen licht voor park IJsselpoort tussen Arnhem en De Steeg .

typo3/index.php?route=/main&token=e4d99521b4237066506144e83cf63d024e3059c5

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.