Cyril Weijers, fractielid

Cyril Weijers (1968)
Raadslid CDA
Woonachtig te Dieren


Ik ben geboren en getogen in Dieren zodat ik dus al mijn hele leven woonachtig ben in onze mooie gemeente.
Ik ben getrouwd met Alexandra en de trotse vader van 3 kinderen. Ik heb na mijn studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen nog een jaar in M├╝nster, Duitsland gestudeerd waarna ik begon als advocaat in Nijmegen. Na een uitstap naar Apeldoorn ben ik sinds 2004 opnieuw werkzaam als advocaat in Nijmegen. Daar heb ik een grotendeels algemene praktijk met de nadruk op de handelspraktijk en strafrecht en burenrecht.
Daarnaast ben ik momenteel voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de katholieke basisschool de Vlinder in Dieren. Tenslotte ben ik voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Zorggroep Achterhoek, een zorginstelling gevestigd in Doetinchem.
Al vroeg heb ik van mijn ouders geleerd dat deel uitmaken van een gemeenschap, of dat nu je straat, je buurt of dorp of geloofsgemeenschap is, ook betekent dat je je daarvoor inzet. Alleen samen kun je dingen bereiken. Vanuit die gedachte ben ik lid geweest van diverse besturen zoals de Parochievergadering van de katholieke kerk in Dieren en de Stichting Pro Amazonas en de Rabobank Ledenraad.  Uit interesse voor het openbaar bestuur ben ik twee periodes plaatsvervangend lid geweest van de het Waterschap Rijn en IJssel.
Nadat ik was gevraagd om deel te nemen aan het bestuur van RIQQ, het Rhedens cultuurbedrijf, zijn mijn eerste directe contacten met de gemeente ontstaan. Een goede ervaring waarbij nauw contact met de gemeente van groot belang is geweest voor het RIQQ.
Ik ben altijd al ge├»nteresseerd geweest in de politiek maar met name in de lokale politiek, omdat  die heel dicht bij de inwoners van de gemeente staat. Daar worden zaken besproken en beslist die inwoners direct kunnen raken. Mijn schoonvader (oud-wethouder ) heeft mij nog verder enthousiast gemaakt om lokaal actief te worden waarna ik besloot om mij voor het CDA te gaan inzetten.
Ik voel mij aangesproken door het gedachtengoed van het CDA en de visie die daaruit uit voortvloeit. Ik zet mij graag binnen de gemeenteraad van Rheden in voor een praktisch, verantwoord en gedegen beleid.


cda.c.weijers@rheden.nl


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.