22 september 2011

‘Ingrijpen Van Haersma Buma doet ontzettend goed’

De toon van de inbreng van PVV-leider Wilders tijdens de eerste dag van de Algemene Beschouwingen was ‘respectloos’. Dat stelde CDA-fractieleider Sybrand van Haersma Buma in het debat. CDA Kleurrijk is blij dat Van Haersma Buma paal en perk stelt aan de stroom van schofferingen aan het adres van politici en aan het adres van moslims.

“Zonder zich te verlagen tot hetzelfde scheldniveau, greep onze fractieleider gisteren stevig in. Dat doet ontzettend goed”, zegt Kaya Koçak, de nieuwe voorzitter van CDA-Kleurrijk.

Na weer een lange uitbarsting van verbaal geweld, interrumpeerde CDA-fractieleider Van Haersma: “De heer Wilders zei dat je denkt dat je het dieptepunt hebt gehad, maar dat het dan nog doorgaat. Ik dacht dat hij over zichzelf sprak […] Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, ook vandaag hier. Respect voor de ander is dat echter ook.”

Tijdens de Algemene Beschouwingen werd eens te meer duidelijk dat de gedoogpartij van het Kabinet Rutte steeds agressievere woorden moet gebruiken, om de eigen politiek-inhoudelijke zwakheid te verhullen. Kaya Koçak: “De PVV staat in een spagaat, en als je dat maar lang genoeg volhoudt gaat dat vanzelf ontzettend pijn doen. Hij probeert de aandacht af te leiden door zijn scheldkanonnades tegen alles wat buitenlands is. Een klassieke ‘zondebokstrategie’.”

 CDA Kleurrijk is van mening dat tijdens deze Algemene Beschouwingen een keerpunt is bereikt. Men wil dat er over échte onderwerpen wordt gedebatteerd: over de euro, over de zorg, over de pensioenen. Sybrand van Haersma Buma stelt zich op als de hoeder van het échte debat.

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u bellen met Kaya Koçak 06-51823526

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.