25 november 2021

Mogelijkheden bekijken: huiskameridee voor Putpoort?

Vanavond werd in een ronde de votering voor Odasingel 90 te Sittard besproken. Raadslid Peter Henssen voerde hier namens de CDA-fractie het woord. Henssen gaf aan dat de fractie instemt met de votering. Wel had hij een aantal opmerkingen over de achterblijvende locatie Putpoort. 

Aangezien het gaat om de votering voor een nieuwe 'samengesmolten' accommodatie zijn er natuurlijk ook gevoeligheden die zeker ook als onderligger dienen te worden meegenomen en voorwaardelijk zijn voor een goed gevoel. Uiteindelijk zorgt dit voor het welzijn van de bezoekers en vrijwilligers in de breedste zin des woords.

Door de sloop van de soos aan de Kennedeysingel is voor de aldaar gevestigde KBO een nieuw onderkomen gezocht. Hiermee heeft de gemeente geholpen door het vrijstaande gebouw aan de Odasingel 90 als zodanig te willen inrichten met buurtgerichte maatschappelijke activiteiten van seniorenverenigingen. De CDA-fractie onderstreept met nadruk de veiligheid en de bereikbaarheid voor deze oudere groep mensen.

De doelgroep ouderen en de mensen met mindere mobiele verplaatsbaarheden maken zich ernstige zorgen en willen de overstap niet meemaken. De CDA-fractie stelt het op prijs als er mogelijkheden bekeken kunnen worden. Peter Henssen gaf in zijn inbreng aan daarbij bijvoorbeeld te denken aan een huiskameridee voor de Putpoort.

Bron foto: sociale-huurwoning.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.