16 september 2021

Vragen over zitbanken en verkeersveiligheid rondom Hof van Serviam

CDA-raadsleden Ron Salvino, Wim Clerx en fractievoorzitter Patrick Brouwers hebben schriftelijke vragen over zitbanken en de verkeersveiligheid rondom het Hof van Serviam in Sittard gesteld. 

In de vragen pleiten de CDA'ers allereerst voor het verbieden van scooters op het pad tussen Paardestraat en de Haspelsestraat. Scooterrijders zorgen hier namelijk voor het ontstaan van gevaarlijke verkeerssituaties. 

Ten tweede zijn de CDA-raadsleden van mening dat het aantal invalideparkeerplaatsen bij het Hof van Serviam dringend moet worden uitgebreid. Bovendien vinden zij dat de parkeerduur, die op dit moment nog één uur bedraagt, moet worden uitgebreid. 

Naast de parkeerduur op de invalideplaatsen, zien de CDA-raadsleden ook graag een uitbreiding van het aantal zitbanken met afvalbakken op het eerder genoemde pad tussen de Paardestraat en de Haspelsestraat, alsmede aan de zijde van de Haspelsestraat en bij de ingang van het Hof van Serviam.

Als laatste pleiten Salvino, Clerx en Brouwers voor een snelle reparatie van de trottoirs en bestratingen op de President Kennedysingel (tussen de Paardestraat en de parkeerplaats Putstraat) en de Paardestraat ter hoogte van restaurant Hunker en fietsenwinkel Giant, zodat onder anderen rolstoelgebruikers hier geen hinder meer van ondervinden.

Bekijk de gehele schriftelijke vragen van de CDA-fractie hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.