22 september 2018

Aanpak fijnstof én duurzame A27

CDA Altena heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de verbreding van de A27. Dat we als lokale partij hierbij ons netwerk in de provincie, Den Haag en Brussel hebben ingezet heeft zeker geholpen. Maar dit dossier blijft continu onze aandacht vragen.

Zo heeft de minister laten weten vooralsnog niets te doen tegen de gevaren van fijnstof voor onze inwoners. Hier leggen we ons niet bij neer en komen in actie. De oplossing, een aanplant van bermbossen, is tamelijk eenvoudig en helemaal niet zo duur. 

Wethouder Matthijs van Oosten heeft inmiddels toegezegd deze zorg hoog op de agenda te plaatsen bij het bestuurlijk overleg over de A27. Toch hebben we nog een aantal aanvullende vragen hierover gesteld.

Daarnaast pleiten we voor een duurzame aanleg van de verbrede A27. Eigen veldonderzoek van Ronald van Vugt laat zien dat er nu al mogelijkheden zijn. Laat staan in 2022.  Daarom vinden we dat duurzaamheid in de aanbestedingscriteria meegenomen moet worden.

Over beide onderwerpen heeft CDA Altena vragen gesteld aan het huidige college in Werkendam. Deze vragen kunt hier terug lezen.  

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.