27 februari 2024

CDA-fractie onder de indruk van Leerzame Brandweeroefening in Werkendam

Afgelopen week heeft een afvaardiging van de CDA-fractie een indrukwekkende brandweeroefening bijgewoond in Werkendam. De brandweerposten van Sleeuwijk, Almkerk en Werkendam hebben gezamenlijk een grootschalige oefening georganiseerd om een grote brand te bestrijden.

De oefening vond plaats in een groot winkelpand waar een brand was uitgebroken, met daarbij personen die zich nog in het gebouw bevonden. Het bleek dat de brand veroorzaakt was door een hennepkwekerij in hetzelfde pand. Daarnaast stond in een aangrenzende garage een auto in brand, wat veroorzaakt was door laswerkzaamheden.

De postcommandant van Werkendam, Jan Snoei jr, nam de raadsleden mee in de complexiteit van de situatie en legde de gebruikte afkortingen zoals OVD, BV, HOVD, OVD waterplan uit, samen met de bijbehorende rollen van de verschillende eenheden. Hij verschafte gedetailleerde inzichten in hoe de brandweerlieden de beide branden aanpakten en hoe effectief ze samenwerkten.

De avond bleek zeer leerzaam, waarbij de vrijwillige brandweerlieden met grote passie en toewijding te werk gingen. Het was indrukwekkend om te zien hoe zij onder realistische omstandigheden samenwerkten om de branden te bestrijden en de veiligheid van de omgeving te waarborgen.

Wij willen onze waardering uitspreken voor de inzet en professionaliteit van de brandweerposten Sleeuwijk, Almkerk en Werkendam. Hun toewijding aan het beschermen van de gemeenschap is bewonderenswaardig en deze ervaring heeft ons een dieper inzicht gegeven in het belangrijke werk dat zij verrichten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.