02 juni 2023

CDA-fractie bezoekt vvAltena en vvAlmkerk: “Samenwerking, veerkracht en uitdagingen besproken”

Afgelopen week bracht een afvaardiging van de CDA-fractie een bezoek aan de voetbalverenigingen vvAltena en vvAlmkerk, twee verenigingen die al enkele jaren nauw samenwerken, met name op het gebied van de jeugdafdeling. Het gesprek tussen de fractieleden en de verenigingen draaide om verschillende belangrijke onderwerpen, waaronder de toekomst van beide verenigingen, waar nog onduidelijkheid bestaat over de locatie.

Een van de onderwerpen die aan bod kwam, was hoe beide verenigingen zijn omgegaan met de uitdagingen die de coronapandemie met zich meebracht. De veerkracht en het doorzettingsvermogen van vvAltena en vvAlmkerk zijn bewonderenswaardig, en het CDA is verheugd om te zien hoe ze erin geslaagd zijn om ondanks de moeilijke omstandigheden hun leden en de lokale gemeenschap te blijven ondersteunen.

Daarnaast werd tijdens het bezoek gesproken over het effect van de stijgende energielasten op de verenigingen. Het CDA is zich bewust van de financiële uitdagingen waarmee sportverenigingen te maken hebben, en de fractieleden waren geïnteresseerd in hoe vvAltena en vvAlmkerk hiermee omgaan.

We bedanken vvAltena en vvAlmkerk voor hun gastvrijheid en openheid tijdens het bezoek. Het CDA zal de inzichten en informatie die tijdens deze ontmoetingen zijn opgedaan, meenemen in haar werk om het welzijn van lokale gemeenschappen en sportverenigingen te bevorderen.

Blijf onze website en sociale mediakanalen volgen voor meer nieuws en updates over de activiteiten van het CDA en de betrokkenheid bij lokale initiatieven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.