13 juli 2023

Plant de toekomst: Een geboorteboom voor elk kind in Altena!

We zijn verheugd om met jullie een bijzonder initiatief te delen ter ere van het vijfjarig bestaan van onze gemeente Altena in 2024. Met trots introduceren we "De Geboorteboom van Altena" - een symbolisch gebaar voor een groene toekomst voor elk kind.

Waarom kiezen we voor een Geboorteboom? Omdat we overtuigd zijn van de essentiële rol die de natuur speelt in het welzijn van onze kinderen en de toekomst van onze gemeente. Door elk pasgeboren kind een eigen Geboorteboom te schenken, willen we hen herinneren aan de waarde van een gezonde en groene omgeving. Deze bomen zullen gedijen en groeien samen met onze kinderen, en ze zullen een blijvende erfenis vormen voor toekomstige generaties.

In ons jubileumjaar (de gemeente Altena bestaat in 2024 5 jaar) planten we een boom voor elk kind dat geboren wordt, inclusief een speciaal certificaat. Als kers op de taart willen we ouders zelfs de mogelijkheid bieden om hun eigen Geboorteboom eind december 2024 te komen planten. Zo kunnen ze actief deelnemen aan het creëren van een groene toekomst voor hun kinderen.

Met trots delen we ook mee dat dit voorstel, dat vorige week door de CDA-fractie, bij monde van Claudia Schipper is ingebracht bij de beschouwingen, een meerderheid van de gemeenteraad heeft gekregen en nu in uitvoering zal worden gebracht. We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat we hebben ontvangen van onze lokale leiders, en we zijn vastbesloten om van dit initiatief een groot succes te maken.

We hopen dat dit initiatief, "De Geboorteboom van Altena", niet alleen de geboorte van elk kind zal vieren, maar ook de waarde van de natuur zal benadrukken en ons allen zal inspireren om te streven naar een gezonde en groene toekomst.

Samen kunnen we een verschil maken. Laten we bouwen aan een gemeente waarin elk kind kan opgroeien in een gezonde, groene wereld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.