24 februari 2022

Bevlogen, sociaal, Samen met U!

Bevlogen, sociaal, SAMEN met U!

Staf van Aelst, charismatisch man. Voor velen in onze gemeente bekend, door al het vrijwilligerswerk dat hij jarenlang heeft verricht voor de voetbal in Ulicoten en later ook bij Gloria. Nu vertegenwoordigt hij de seniorenvereniging Baarle-Nassau. Staf is altijd heel bevlogen geweest en nog steeds.

In de coronatijd volgde hij een politiek actief cursus en nu wil hij zich graag inzetten voor de inwoners van Baarle-Nassau. De keuze voor het CDA was voor Staf zo gemaakt. Het sociale karakter, iedereen mag meedoen en oog hebben voor elkaar, spreekt Staf enorm aan.

Staf vindt het enorm belangrijk dat iedereen meetelt, ook de mensen die niet zo makkelijk aan het woord komen of hard kunnen roepen. Het zou zo moeten zijn dat ouderen in hun eigen dorp gezond oud kunnen worden. De uitbreiding van Janshove is dus erg belangrijk, de zorg moet in ons dorp goed geregeld blijven. Maar ook voor bijv. boeren die gestopt zijn, zij moeten een mogelijkheid krijgen om op hun oude plek te blijven wonen.

Staf zit vol ideeën. Vanuit zijn woning midden in de dorpskern ziet hij volop kansen voor Baarle-Nassau. De jongeren, inwoners en toeristen verdienen een levendige dorpskern die verfraaid dient te worden. Snelheid terugbrengen waardoor het veilig wordt voor onze kinderen en ouderen. Ook naar de toekomst kijkend heeft hij allerlei ideeën over de gezichtsbepalende gebouwen in het centrum. Samenwerking met onze Belgische buren zal belangrijk zijn om te komen tot mooie besluiten.

Staf is altijd bezig met sociale dingen in de samenleving voor jong en oud. Als oud-scheikundige ziet hij mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Daarom moeten we in Baarle-Nassau geen windmolens zetten, die horen hier niet, maar bij grote industrie, bij steden en op zee. Uiteraard zullen wij onze bijdrage gaan leveren, maar wat past binnen ons landelijk karakter.

Staf zet zijn bevlogenheid in voor alle mensen in onze gemeente. Zet u ook uw kracht in? Stem dan CDA op 14, 15 of 16 maart.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.