02 februari 2017

Uw mening over afvalbeleid hoor ik graag, bel mij!

De eerste stap lijkt nu goed gezet. Enschede gaat afval steeds meer scheiden. We hopen dat het succes blijvend is en doorzet. Ook hopen we dat zwerfafval en illegale dumping met succes bestreden worden. (melden a.u.b.)

De volgende stap is dat we de plastic zakken kwijtraken. Je hoort de ergernis van mensen over deze niet zo geschikte oplossing. Dat gaat worden veranderd met het "omgekeerd inzamelen". Dat wil zeggen plastic en dergelijke in de grijze en restafval in een zakje naar de ondergrondse container.

Daarna is de volgende stap: het goed en verder scheiden van grofvuil. We hebben in de gemeente drie punten waar je het kunt brengen. En je kunt ook bellen of mailen om het te laten ophalen. (niet meer gratis)

Er wordt nu gesproken over een brengpunt met meer scheidingsmogelijkheden, een betere routing en gebruiksvriendelijker. Het team van mensen dat zich hiermee bezighoudt en ook de wethouder zijn gebrek aan enthousiasme en inzet niet te verwijten. Maar specialisten benaderen zaken vaak verstandelijk. Bezwaren, verstandelijk of gevoelsmatig, moeten wel goed afgewogen worden voor een goede acceptatie.

En daar zijn wij dan weer voor: de politiek. Dus schrijf of bel met ons. Want misschien heeft u niet zo'n zin of vertrouwen in de zoveelste krantenenquête of voorlichtingsavond. Suggesties hebben we al gegeven: openingstijden aanpassen aan de behoefte. Kosten/baten, service/gewenning, milieueffect en theorie/praktijk spelen allemaal mee. 

Maar de klant voorop. De gemeente is er voor u. (niet andersom)

Wim Wijfjes, Fractie CDA Enschede
(0634051135) ([email protected])

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.