13 september 2021

Ayfer Koç stopt na drie raadsperiodes

Na weloverwogen beraad heeft Ayfer Koç besloten om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze is reeds drie periodes raadslid en zal de huidige periode afmaken voor het CDA Enschede.

Persoonlijke reactie Ayfer Koç:
“Net als andere raadsleden is nu het moment een keuze te maken of ik door wil gaan als raadslid. Het is intussen mijn derde periode in de gemeenteraad van Enschede. De afgelopen 11 jaar ben ik met veel passie, plezier en enthousiasme volksvertegenwoordiger geweest. Een eervolle taak waar ik echt lokaal heb kunnen bijdragen aan een betere samenleving.

De vraag is of ik met evenveel enthousiasme en passie door kan gaan als raadslid. Het antwoord daarop is lastig en complex voor mij. Ik vind het raadswerk ontzettend leuk en denk dat ik nog veel kan bijdragen aan de stad. Daarnaast is een appèl gedaan op mij om me opnieuw te kandideren. De afgelopen tijd was echter door de gebeurtenissen binnen het landelijk CDA ook een enorme worsteling voor mij, mede door de grote persoonlijke impact op mijzelf en mijn gezin.
Dat maakt dat ik mij niet meer vol enthousiasme, passie en overtuiging kan inzetten als CDA-volksvertegenwoordiger. Ik heb besloten om de huidige raadsperiode af te maken. Echter stel ik mij niet beschikbaar als kandidaat voor het lijsttrekkerschap en het raadslidmaatschap voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Ik heb door de vele voorkeursstemmen van inwoners ervaren dat mijn inzet de afgelopen jaren zeer gewaardeerd is en ben er ook trots op dat ik dit heb kunnen doen. Ik ben alle kiezers en het CDA Enschede dankbaar dat ik dit werk mocht en mag doen. Ik heb de ruimte gekregen en gepakt om te vechten voor onder andere armoedebestrijding, aanpak laaggeletterdheid, kansengelijkheid, een sterkere binnenstad, behoud en versterking van lokale werkgelegenheid, bestrijden van discriminatie, een visie voor de stad en een herstelplan voor de coronacrisis.

Ik hoop van harte dat het landelijk CDA zich zal herpakken en kan werken aan de inhoud en een betere interne cultuur. Het CDA Enschede blijft zich vanuit christendemocratische waarden voor Enschede en haar inwoners inzetten.”

Reactie Laura Pierik, afdelingsvoorzitter CDA-Enschede:
“Het bestuur heeft veel begrip voor dit moeilijke besluit van Ayfer. We hebben grote waardering voor haar jarenlange tomeloze inzet voor Enschede en het CDA. Er is bij iedereen enorm respect voor de manier waarop ze ook de afgelopen maanden door is gegaan als raadslid voor het CDA Enschede, ondanks de complexe landelijke situatie. Het feit dat Ayfer haar periode als raadslid afmaakt toont nogmaals haar betrokkenheid bij de stad en onze afdeling.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.