11 maart 2018

Campagne: afgelopen week en de komende week

Debatten + de straat op

Heeft u ze al zien rijden? Op de achterkant van verschillende stadsbussen doen we een stemoproep voor 21 maart a.s. Ook langs de weg komen er nog extra borden de komende tijd en er zijn verschillende debatten en bijeenkomsten. Overal kun je het CDA tegenkomen! Afgelopen zaterdag hielp een grote groep bij NLDoet en na afloop waren we ook in de stad te vinden om stemmen te werven. Via deze e-mail weer een update van de campagne. Met als belangrijkste nieuws dat morgenavond minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan Enschede brengt!
 

Maandag 12 maart: Minister Hugo de Jonge op werkbezoek in Glanerbrug

Morgenavond (maandag 12 maart) brengt Hugo de Jonge (CDA) Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op uitnodiging van het CDA Enschede een werkbezoek aan Enschede. Hij zal ontvangen worden bij Liberein, de grootste zorgaanbieder in Enschede. De locatie is Ariënshuis, Pater ten Winkelstraat 3 in Glanerbrug.
 
Het programma begint om 20:00 uur. U bent van harte welkom! Op de agenda staan o.a. een presentatie van Sara Nijenhuis over het burgerinitiatief Ontmoetingsclusters in Enschede, waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe sportorganisaties, onderwijs- en zorginstellingen een mooie rol kunnen vervullen om wijkbewoners elkaar te laten ontmoeten waardoor het welbevinden van de buurtbewoners kan worden vergroot. Vervolgens zal door Liberein een presentatie worden gegeven over Radicale Vernieuwing in de zorg: hoe liefdevolle zorg de basis moet leggen voor het geluk van de cliënten. Tenslotte zal de minister aan het woord zijn over het zorgbeleid voor de komende periode en de gevolgen voor de gemeente.

Overige debatten en bijeenkomsten


Privacy vs Safety dinsdag 13 maart
Op 21 maart is ook het referendum over de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Deze wet maakt het mogelijk dat de veiligheidsdiensten meer mogelijkheden krijgen om o.a. inlichtingen te verzamelen. Over deze nieuwe wet is veel te doen. Veel mensen zijn bezorgd over inbreuk op hun privacy en vrijheid. Anderen zeggen juist: als we onze vrijheid en veiligheid willen behouden, dan moet de overheid inbreuk kunnen maken op de privacy. Tetem (Stroinksbleekweg 16) organiseert hier een debat over op dinsdag 13 maart. Vanuit het CDA zal Frank Herik deelnemen. Meer informatie via http://www.tetem.nl/portfolio/debat-privacy-vs-safety/.

Regenboogdebat woensdag 14 maart
COC Twente-Achterhoek organiseert in de Bibliotheek Enschede een Regenboogdebat. Net als bij elke gemeenteraadsverkiezingen, wordt ook nu naar de ambities van de politieke partijen gevraagd: hoe willen zij de komende periode de positie van LHBTI’s verbeteren? Namens CDA Enschede doet Eric van der Aa mee aan dit debat. Woensdag 14 maart 2018, aanvang debat: 19.30 uur in de Centrale Bibliotheek in de Pijpenstraat.

Lunchgesprek Kunst en Cultuur  zaterdag 17 maart
Concordia en KunstNonStop organiseren een lunchgesprek over het belang van kunst en cultuur voor Enschede. Namens CDA Enschede zal Ayfer Koç aanwezig zijn om de visie van het CDA op kunst en cultuur te bespreken. Het gesprek vindt plaats bij Concordia (Oude Markt 15) en begint om 11:30 uur. Publiek wordt door de organisatoren uitgenodigd om zelf een lunchpakketje mee te nemen en aan te schuiven. 
 

Heeft u al een CDA poster voor het raam?

Wilt u een raambiljet? Stuur dan een e-mail naar a.gerritsen@enschede.nl met uw adres en we zorgen dat u er eentje krijgt!
 

Patrick Welman is gedeputeerde geworden

Althans, voor één dag dan. Hij ruilde een dagje van functie met gedeputeerde Van Hijum. Dat deden ze vooral om elkaars inzichten beter te begrijpen. 
http://www.rtvoost.nl/nieuws/287745/gedeputeerde-of-wethouder-voor-een-dag
 

Economie in Enschede draait op volle toeren.

Patrick Welman kwam ook in het nieuws door de flinke daling van het aantal bijstandsuitkeringen. Dat blijkt uit de recent bekendgemaakte cijfers van 2017. Het aantal Enschedeërs in de bijstand daalde van 6.943 op 1 januari naar 6.669 op 31 december 2017. Een daling van 274, oftewel 3,95%. Ook het aantal banen steeg sterk in 2017: 2,4% groei. De landelijke groei bedroeg 1,5%. Voor Enschede betekent dit de grootste banengroei sinds het begin van de crisis in 2008. Een mooi resultaat!
https://www.enschede.nl/nieuws/economie-in-enschede-draait-op-volle-toeren
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.