28 mei 2020

CDA motie voor betaalbare woningen krijgt brede steun

In de afgelopen Raadsvergadering heeft het CDA een motie ingediend die het College opdraagt met nieuwe voorstellen te komen om, samen met marktpartijen en wooncorporaties, voor meer betaalbare huur- en koopwoningen (tot circa 250.000 euro all-in). Waar de gemeente in het verleden nog uitging van een overaanbod, blijkt in de huidige situatie er nauwelijks voldoende aanbod te zijn. De 3 grote Enschedese wooncorporaties hebben op dit moment bijvoorbeeld gezamenlijk slechts 11 woningen in de aanbieding onder de huurgrens van 737 euro.

Juist in de coronacrisis met grote economische gevolgen zullen tijdig nieuwe investeringen noodzakelijk zijn. Naast het tekort aan woningen heeft ook de bouwsector, die ook veel andere bedrijfstakken kan stimuleren, behoefte aan nieuwe impulsen. De Rijksoverheid heeft afgelopen jaar 2 miljard euro in het vooruitzicht gesteld voor nieuwe bouwprojecten. Enschede zal daar ook zijn voordeel moeten doen en in elk geval nieuwe plannen voorbereiden.

In het komende woondebat zullen we op basis van nieuwe informatie het gesprek hierover verder voeren. Het CDA is blij dat haar initiatief op een brede steun uit de Raad mocht rekenen.

Ton ten Vergert, CDA woordvoerder wonen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.