11 november 2021

Een onafhankelijke lokale omroep is van groot belang

De lokale omroep 1Twente staat op het punt van omvallen en vraagt om een structurele bijdrage vanuit de gemeente om het voortbestaan te kunnen garanderen. De gemeenteraad vergaderde tijdens de begrotingsbehandeling lang over de toekomst van 1Twente als lokale onafhankelijke journalistieke omroep. De voorstellen vanuit de oppositie om 1Twente te steunen en daarmee ook te redden konden niet op de steun rekenen vanuit de coalitie.

Het CDA Enschede vindt het jammer dat de coalitie niet de onzekerheid die er leeft bij de omroep wegneemt. In plaats daarvan is er gekozen om opnieuw naar de boeken te kijken en opnieuw een onderzoek te doen naar wat er nodig is om 1Twente alsnog te redden.

Lokale onafhankelijke journalistiek draagt bij aan betere bekendheid van de ontwikkelingen binnen de gemeente(raad). Het CDA Enschede ziet 1Twente als een onmisbare factor in de uitvoering van de (lokale) democratie. De journalistiek houdt de politiek scherp en zet daarmee een gezonde druk op het dagelijkse bestuur.

Mart van Lagen, raadslid CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.