13 december 2019

Sluiting pinautomaat Lonneker

Met verbazing heeft het CDA Enschede kennis genomen van de plotselinge sluiting van de RABO pinautomaat aan de Scholten Reimerstraat in Lonneker, zonder enige communicatie of overleg voorafgaand met betrokkenen. De Dorpsraad Lonneker geeft in de TCTubantia van 12 december aan dat deze voorziening voor vooral de oudere bewoners essentieel is en de alternatieven in Enschede vaak voor hen moeilijk bereikbaar zijn.

De RABO bank heeft nota bene haar roots in Lonneker liggen, aangezien de eerste cooperatieve Raifffeisenbank in Nederland een initiatief was van de toenmalige burgemeester van Lonneker en al in 1896 opgericht. Na de sluiting van het RABO kantoor in Lonneker een aantal jaren geleden is de pinautomaat nog de enige resterende voorziening.

  1. Was het College van benW van Enschede of haar medewerkers op de hoogte van de plotselinge sluiting van de pinautomaat in Lonneker ?
  2. Deelt het College de mening van de Dorpsraad Lonneker dat deze voorziening voor met name de oudere inwoners essentieel en onmisbaar is?
  3. Wil het College met de directie van de RABO Enschede - Haaksbergen in gesprek gaan om deze voorziening te herstellen en de Raad en de Dorpsraad Lonneker over de uitkomsten van het gesprek informeren?

Ton ten Vergert
Raadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.