Kandidaten voor gemeenteraad CDA-Hof van Twente bekend

Het CDA Hof van Twente heeft zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. 'Een lijst vol lokale toppers', aldus afdelingsvoorzitter Martin Verbeek na afloop van de goed bezochte Algemene ledenvergadering in de Molenaarshof in Diepenheim. Bij acclamatie werd Harry Scholten tot lijsttrekker gekozen.

Achter lijsttrekker Harry Scholten uit Hengevelde staat Pieter van Zwanenburg uit Goor op plaats twee. Op plaats drie staat huidig fractievoorzitter Yvonne Nijhof-Sander uit Delden en op plaats vier Arjan Zandvoort uit Markelo. De top twaalf wordt gecompleteerd door Rudi Buschers uit Bentelo op plaats vijf en Arjan Mulder uit Delden op plaats zes en nieuwkomers Hanneke van Groningen-Lantink uit Ambt Delden en Riekele Bijleveld uit Goor op plaats zeven en acht. Op plaats negen staat het huidige raadslid André Pierik uit Ambt Delden, en vervolgens de nieuwkomers Eric Raanhuis uit Hengevelde, Anita Leeftink-Nijland uit Markelo en Stephanie Smit uit Goor op respectievelijk plaats tien tot en met twaalf.

Lijsttrekker Harry Scholten: 'Ik ben ontzettend trots op deze kandidatenlijst, die een mooie mix is van ervaring, vernieuwing en verjonging. Stuk voor stuk kandidaten die in Hof van Twente op diverse onderwerpen het verschil kunnen maken. De campagne voor een beter Hof van Twente kan wat mij betreft beginnen'. CDA Hof van Twente staat voor: actief en betrokken voor de leefbaarheid en kwaliteit in elke kern en buurtschap van de Hof van Twente. Samen sterk en sociaal. 

De kandidatenlijst is tot stand gekomen op voorspraak van een kandidaatstellingscommissie, het bestuur en vervolgens aan de CDA-leden voorgelegd. Op de lijst staan in totaal 30 kandidaten met onder andere een achtergrond in het onderwijs, de zorg, de agrarische sector en het bedrijfsleven. Lijstduwer is Ben Eshuis, Provinciaal Statenlid in de provincie Overijssel.

 

Kandidatenlijst CDA Hof van Twente

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.