14 februari 2022

Valentijns bloemetjes voor inwoners Hof van Twente

Het is inmiddels een alom bekende traditie van het CDA Hof van Twente, op Valentijnsdag geven we inwoners van onze gemeente extra aandacht en bedanken we hen voor hun inzet.

Goor

Kandidaat raadslid Eric Rikkert en zittend raadslid Riekele Bijleveld van het CDA uit Goor zijn van mening dat Tessa van den Akker en Lars Stegeman van Grand Café De Zon wel een bloemetje hebben verdiend. Lars en Tessa staan model voor alle ondernemers in Hof van Twente die getroffen zijn door de coronacrisis en dan met name de horeca. Zij hadden hun zaak net geopend toen corona uitbrak. Wij hopen dat alles nu snel weer normaal wordt en wensen hen alle geluk en succes voor de toekomst! 

Wiene Zeldam


Hanneke van Groningen heeft in de buurtschappen Wiene-Zeldam een bloemetje gegeven aan Christel Westerhof als voorzitter van buurtschapscentrum ’t Kempke. Het bestuur is de afgelopen jaren verjongd en heeft veel zaken gemoderniseerd.    Ook wordt actief de samenwerking binnen de buurtschap (met oa de zomerfeesten en de school) en buiten de buurtschappen opgezocht.   En we hebben ook een punt van aandacht meegenomen: Covid en de financiële consequenties zijn een extra complicatie die het buurthuis raken. Vanwege de sluiting zijn de barinkomsten en de huur weggevallen wat naast de hoge energieprijzen voor extra moeilijkheden zorgt.

Hengevelde

Zo gingen CDA-ers Harry Scholten en Miriam Doeschot maandag 14 februari op pad naar Jan Put en Johan Broekkamp. Beide hebben we bedankt voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Hengeveldse gemeenschap.

Johan heeft zich jaren ingezet als penningmeester van de zomerfeesten en is nog steeds actief als financiële man in het kerkbestuur. Ook Jan Put is het vele vrijwilligerswerk niet vreemd, zowel binnen als buiten Hengevelde. Zo is Jan lid van het kerkbestuur van de Heilige Geest parochie, denkt hij mee over de straatnamen van de nieuwbouw in ons dorp en is hij vanuit de Werkgroep Centrum Hengevelde betrokken bij onder andere de aanpak van de Diepenheimsestraat en de Goorsestraat.

Alleen met vrijwilligers kunnen we onze voorzieningen in stand houden en ons dorp toekomstbestendig!

Delden

Maandagmiddag zijn raadsleden Yvonne Nijhof en Arjan Mulder op bezoek gegaan in het Noaberhoes van vv Rood Zwart. Aan de vrijwilligers van Franje overhandigen zij een bloemetje voor hun belangeloze inzet om te koken voor anderen. Elke week wordt een warme maaltijd verzorgd voor ouderen. Een prachtig initiatief wat erg gewaardeerd wordt door de wekelijkse bezoekers. 

Bentelo

In Bentelo zijn André Pierik en  onze lijsttrekker Harry Scholten bij Lilian en Patrick Jannink op bezoek geweest met een valentijnbloemetje. Het cda wil hen hiermee een hart onder de riem steken na de verplichtte ontruiming van hun kippenschuur nav de vogelziekte. Werd zeer gewaardeerd en we hebben leuk even bij gekletst en we hebben geconstateerd dat zij weer goed in de vooruitstand staan. Onze complimenten hoe ze hier doorheen zijn gekomen aldus André en Harry.

Diepenheim

Anita Leeftink en de lijsttrekker zijn op bezoek geweest bij Mathijs Sipma met een valentijnbloem omdat hij een hart onder de riem goed kan gebruiken. Bedrijfsbeeindiging en ziekte bepalen nu zijn leven en mede daardoor is meedoen zoals hij bijvoorbeeld bij het CDA deed erg moeilijk geworden. Wij denken aan hem middels een bloem, een gebaar dat toch ergens goed zal doen voor hem en zijn omgeving.

Markelo

Arjan Zandvoort, Anita Leeftink en Herbert Hargeerds zijn op 14 februari op pad gegaan naar de familie Pieffers eigenaar van Dieka.
Veel ondernemers hebben tijdens de corona maatregelen hinder ondervonden in hun bedrijfsvoering, zo ook de fam. Pieffers.
De teleurstelling was groot doordat de veiligheidsregio Twente het onmogelijk maakte om afgelopen zaterdag Dieka te openen voor de jongeren in de regio.
Des te meer een reden voor de lokale CDA’rs om fam. Pieffers een hart onder de riem te steken.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.