09 maart 2018

Valentijnsboeketten

CDA Hof van Twente deelt 6 valentijnsboeketten uit

Hanneke van Groningen-Lantink en Caroline Doeschot namens het CDA een bloemetje gebracht bij Janny Lutke Willink. Ze doet veel vrijwilligerswerk, is mantelzorger en zet zich ook erg in voor de buurtschap Deldenerbroek. Ook heeft ze altijd een luisterend oor voor haar medemens. En dit doet ze ondanks dat ze het zelf ook niet makkelijk heeft met haar ziekte.

In Goor ontving  Yke de Jong een bloemetje. Op Valentijnsdag hebben Riekele Bijleveld, kandidaat raadslid, en André Pierik, raadslid, een bloemetje gebracht naar Yke de Jong in de nieuwe Kringloop-Outlet aan de Pastoriestraat in Goor.

Yke is actief als diaken binnen de diaconie van de Hofkerk en houdt zich van daaruit bezig met diverse kwetsbare groepen binnen en buiten de kerk zoals statushouders. Zo is hij ook actief betrokken bij “de Omslag”: een organisatie die helpt om mensen die kampen met schulden te helpen hun financiële zaken weer op orde te krijgen.  Yke is ook heel druk binnen “Hof van Aanpakk’n” een corporatie die de nieuwe kringloop-outlet gaan runnen. Hij is momenteel met een grote enthousiaste groep vrijwilligers bezig om de winkel klaar te maken voor de opening. En het ziet er al veelbelovend uit! In het pand worden behalve de verkoop van tweedehands en outlet goederen ook andere activiteiten ontwikkeld. Op dit moment is er al een zeepfabriekje gevestigd, er komen taallessen, een repaircafé en van Salut wordt de klussendienst overgenomen. Bij al deze activiteiten, zullen naast vele vrijwilligers, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen worden betrokken. Er is nog veel werk aan de winkel en Yke is dus een drukbezet man die zoals hij zelf zegt “het alleen kan doen met de steun van de vrijwilligers” en daarvan kan hij er zeker nog meer gebruiken. Al met al een welverdiend bloemetje!

Raadslid Arjan Zandvoort en Ester Meijer verrasten Marietje Kranenberg  met een valentijnboeket een vrijwilligerster in hart en nieren, begon als lid van de ouderraad op de Brookschole daarna de buurtvereniging Maarkelsebrook , de Diaconie, Hervormde vrouwen Vereniging, de zangavonden op de Anholtskamp en niet te vergeten haar mooie gedichten en kerstverhalen in het dialet.

In Delden mocht het echtpaar Wim en An Petersen een welverdiend bloemetje in ontvangst nemen uit handen van Yvonne Nijhof en Arjan Mulder. Vrijwilligerswerk  is het  echtpaar dat woonachtig is in de Stadshagen, met de paplepel ingegoten. Voor zijn vele activiteiten werd Wim enkele jaren geleden al  onderscheiden  in de orde van Oranje Nassau. Hij is onder meer zeer actief betrokken bij het vluchtelingenwerk in onze gemeente, bij Amnesty en als is suppoost in de Nieuwe Blasius. Daarnaast helpt hij in de bibliotheek van het Twickel college, staat in de Wereldwinkel en op de kandidatenlijst van Groen Links en collecteert evenals An,  voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. An is verder onder andere actief betrokken bij de activiteiten in de Drie Koningen Kapel in verzorgingshuis Elisabeth en is en blijft natuurlijk de steun en toeverlaat van haar man

Harry Scholten ging op pad met een Valentijnboeket namens CDA Hof van Twente en deze werd uitgereikt in Hengevelde aan Linda Kuenenger-Pelle, vrijwilligster op vele fronten maar vorige weekend vooral met de carnaval! Linda heeft drukke dagen achter de rug in het bestuur van de carnavals vereniging de Höftemennekes, zonder deze vrijwilligsters geen carnaval!

Tenslotte een boeket voor Andre de Brouwer  Hij is vrijwilliger en bestuurslid van de Sport- en Gemeenschapscentrum de Pol in Bentelo. Hij is daar de coördinator voor al het buiten-gebeuren, en daar steekt hij met alle ziel en zaligheid heel veel uren in.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.