Eric Rikkert

Goor

Wie ben je

Ik ben Eric Rikkert, woon in Goor  en ben getrouwd met Ingrid Rikkert-Huuskes en samen hebben wij vier kinderen (2 zonen en 2 dochters). In april verwachten wij ons eerste kleinkind waar wij erg naar uitkijken. Ingrid geeft met veel plezier les op basisschool Heeckeren.

Na vele jaren als bestuurder in het ziekenhuis te hebben gewerkt, ben ik begin vorig jaar overgestapt naar Inreda Diabetic in Goor.  Gorenaar Robin Koops heeft dit bedrijf vele jaren geleden opgericht en heeft de kunstmatige alvleesklier ontwikkeld voor diabetes type 1 patiënten. Het is echt heel inspirerend om bij dit innovatieve bedrijf te mogen werken samen met vele erg betrokken collega’s.

In mijn vrije tijd pak in mijn racefiets om te gaan fietsen en ben ik bestuurslid van Hofstreek Omroep. Daarnaast wandel ik regelmatig samen met mijn vrouw in het mooie Twickel. Daarnaast lees ik graag de krant en volg ik de politiek hoewel mijn enthousiasme voor de landelijk politiek afneemt. Het gaat steeds meer over personen en minder over de inhoud.

Waarom CDA / Politiek / Raad

Politiek is onderdeel van mijn hele leven. Mijn vader was altijd erg actief in de politiek. Ik was zelf al vanaf mijn 18e lid van het jongeren CDA (CDJA) en actief in het landelijk bestuur van het CDJA. Vanuit huis heb ik meegekregen dat je niet alleen moet werken aan je eigen toekomst maar ook maatschappelijk actief te zijn en je inzetten om in de samenleving een bijdrage te leveren om zaken te verbeteren. Het is niet alleen halen maar ook brengen in het leven. Ik ben al eerder ca. 14 jaar lid geweest van de gemeenteraad. In de gemeenteraad heb ik mij vooral ingezet voor een financieel gezonde gemeente, economische belangen, wonen  en sociale zaken. Ik denk dat mensen onderschatten hoe belangrijk een gemeenteraad is en hoeveel beslissingen daar worden genomen die ons allen raken in de gemeente. Het is zo belangrijk dat dit veel aandacht krijgt en de belangen in de gemeente goed worden afgewogen.

Wat wil je bereiken / waar streef je naar?

Het is essentieel dat de politiek meer gaat leven. Raadsleden moeten verantwoording afleggen over hun keuzes en beleid. Het is belangrijk dat raadsleden zichtbaar zijn en discussies moeten niet uit de weg worden gegaan. Niet alleen tijdens verkiezingen de burgers betrekken maar vooral buiten de verkiezingen. Ik wil mij graag sterk maken voor Goor maar uiteraard ook voor de hele Hof. In Goor zijn enkele aandachtspunten; de ontwikkeling van het winkelcentrum, meer activiteiten/evenementen op het plein, onderzoeken van het verplaatsen van de atletiekvereniging naar sportpark de Mossendam en woningbouw op de huidige locatie. Het is uniek dat wij als Hof een atletiekbaan hebben. Daarnaast vind ik het sociaal domein erg belangrijk binnen de Hof en het behouden van jongeren in de kernen en buurtschappen door het bieden van goede faciliteiten.

De ontwikkeling van ‘n Stoom is heel belangrijk. Belangrijk dat er daar ook echt huisvesting komt voor jongeren, ouderen en jonge gezinnen. Buiten Goor is ook veel te doen zoals de huisvesting in Delden, Bentelo en Diepenheim. Het is ook belangrijk de buurtschappen te behouden en voldoende faciliteiten te bieden.

Ik woon in Goor maar vind dat raadsleden zeker niet alleen hun kern moeten vertegenwoordigen maar vooral zorgen voor een mooi en leefbaar Hof van Twente. Belangrijk is samen te werken binnen de Hof en het behouden van de identiteit van de diverse kernen. Daar wil ik met veel energie voor gaan!!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.