Koffieochtend over waterschap in Kockengen

Koos Segers uit Kockengen, CDA-kandidaat voor de verkiezingen voor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, organiseert een koffieochtend met als thema het waterschap. De ochtend start in het boerderijmuseum (Wagendijk 1, Kockengen) over het werk van het waterschap met veel ruimte voor vragen van belangstellenden.

Neem een kijkje bij molen van Teckop
Het tweede deel van de ochtend vindt plaats in de molen van Teckop (Wagendijk 15). Hier staan de molenaars klaar om belangstellenden uit te leggen hoe deze molen in het verleden gezorgd heeft voor “droge voeten” in het gebied. Ook nu nog, bij overvloedige regenval, kan de molen ingezet worden om de moderne gemalen te ondersteunen.

CDA-kandidaat Koos Segers
Koos Segers staat op de kandidatenlijst voor het CDA bij de waterschapsverkiezingen op plaats 17. Hij komt uit Kockengen, het dorp dat deze zomer werd getroffen door zware wateroverlast. Ruim 20 jaar is Koos schouwmeester in het gebied van de Stichtse Rijnlanden wat inhoudt dat hij namens HDSR controleert of sloten en waterkeringen in goede conditie zijn. Hij wil zijn bestuurlijke ervaring en een nuchtere kijk op zaken graag inzetten voor het algemeen bestuur van het waterschap. Het grootste deel van Kockengen en geheel Maarssenbroek vallen binnen het werkgebied van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.