03 januari 2019

Stamppottenbuffet 2019: Gezellig, lekker en leerzaam !

Op het eerste gezicht heeft een stamppottenbuffet weinig met politiek te maken. Maar het is wel een mooie manier om het nuttige met het aangename te verenigen.

Op 3 januari startte CDA Stichtse Vecht met een kleine 40 mensen het nieuwe jaar en deed het inmiddels traditionele stamppottenbuffet alle eer aan. In het boerderijmuseum van Koos en Thea Segers aan de Wagendijk in Kockengen werden eerst de nieuwjaarswensen uitgewisseld. Na de maaltijd werd via een gevarieerd programma met korte presentaties info gegeven over de Waterschapsverkiezingen. Naast de verkiezingen voor de Waterschappen zijn er dit jaar ook verkiezingen voor de Provinciale Staten 2019. 

PIeter Kruiswijk uit Loenersloot, lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), gaf een inkijkje in de vele activiteiten van het Waterschap. 
Naast Wim Zwanenburg, de lijsttrekker vanuit het CDA voor AGV waren vanuit het CDA Stichtse Vecht de kandidaten Astrid Verweij uit Nieuwer ter Aa (nr.2), Cor Veldhuisen uit Nigtevecht (nr. 5) en Nico de Jong uit Vreeland (nr.8) aanwezig. 
Ook Derk Boswijk, de CDA lijsttrekker voor de Staten-verkiezingen én inwoner van Kockengen, was erbij.  Wethouder Hetty Veneklaas en ook onze fractie- en commissie-leden waren aanwezig.
Door fractievoorzitter Klaas Overbeek werd een korte toelichting gegeven om politieke actualiteit in Stichtse Vecht.  

Er was veel ruimte voor informele contacten. Gezellig, lekker en leerzaam. Het nieuwe jaar is gestart, een jaar dat met meerdere verkiezingen zeker weer het nodige in beweging zal brengen. 

Een voorspoedig jaar gewenst.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.