Dick Oudwater

raadslid | Rijnsburg

Ik ben in 1958 geboren in Leiden en woon mijn hele leven al in Rijnsburg. Ik kom uit een middenstandsgezin. Wij hadden een brood- en banket bakkerij op de hoek van de Brouwerstraat/Vliet NZ. In 2001 ontmoette ik mijn huidige vriendin Monique uit Noordwijk en sinds 2006 wonen we samen in een heerlijk huis in het centrum van Rijnsburg. Ik ben lid van de Protestantse Gemeente Rijnsburg. Ik heb een drukke baan op Schiphol als Duty Officer Airside Operations bij Swissport Amsterdam. Een bedrijf wat zich bezighoudt met de afhandeling van passagiersvliegtuigen.

Jarenlang was ik actief op de radio voor Radio Rijnsburg waar ik op zaterdagmorgen met Henk Westra een informatief programma verzorgde onder de naam "Rondom Rijnsburg". Ook op zondagmorgen verzorgde ik met het team van Hoort het Woord een geestelijk verzoekplatenprogramma. In 2006 ging door de fusie Radio Rijnsburg over in RTV Katwijk. Hier heb ik naast radioprogramma's enkele jaren ook t.v. programma's gemaakt.

De gemeente politiek volgde ik altijd al op een afstand. Met een nieuwe raadsperiode voor de boeg voor mij de kans om mij verkiesbaar te stellen voor het CDA. Het CDA is voor mij een partij die altijd midden in de samenleving staat. Nooit wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden. Door met elkaar, burgers, organisaties en gemeente voorwaarden te scheppen voor een betere en goed functionerende samenleving. Graag wil ik mij inzetten voor de inwoners van Rijnsburg met thema's als de ondergrondse afvalcontainers, overlast verkeer Brouwerstraat en Oegstgeesterweg/Sandlaan, behoudt van de twee koopcentra's. Maar natuurlijk ook veiligheid, groen, zorg etc. zijn belangrijke thema's voor het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.