Dick Oudwater

Raadslid | Rijnsburg

tel. 06 23 56 25 33
[email protected]

Ik ben in 1958 geboren in Leiden en woon mijn hele leven al in Rijnsburg. Ik kom uit een middenstandsgezin. Wij hadden een brood- en banket bakkerij op de hoek van de Brouwerstraat/Vliet NZ. In 2001 ontmoette ik mijn huidige vriendin Monique uit Noordwijk en sinds 2006 wonen we samen in een heerlijk huis in het centrum van Rijnsburg. Ik ben lid van de Protestantse Gemeente Rijnsburg. Ik werk in het personen- en leerlingenvervoer.

Jarenlang was ik actief op de radio voor Radio Rijnsburg waar ik op zaterdagmorgen met Henk Westra een informatief programma verzorgde onder de naam "Rondom Rijnsburg". Ook op zondagmorgen verzorgde ik met het team van Hoort het Woord een geestelijk verzoekplatenprogramma. In 2006 ging door de fusie Radio Rijnsburg over in RTV Katwijk. Hier heb ik naast radioprogramma's enkele jaren ook t.v. programma's gemaakt. Ik hoop (vooral het presenteren van radioprogramma’s) weer eens op te pakken.

Het CDA is voor mij een partij die altijd midden in de samenleving staat. Nooit wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden. Door met elkaar, burgers, organisaties en gemeente voorwaarden te scheppen voor een betere en goed functionerende samenleving. Ik heb mij in de afgelopen raadsperiode ingezet voor de overlast van het verkeer in de Brouwerstraat en Oegstgeesterweg/Sandlaan. Ik zal deze ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen. Ook was ik woordvoerder voor veiligheid. Verder vind ik voldoende groen en een goede zorg voor onze inwoners onontbeerlijk. Ook wil ik mij graag inzetten voor burgers die leven in armoede en schulden. Deze mensen verdienen vertrouwen en moeten geholpen worden zodat zij uitzicht hebben op een betere toekomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.