28 november 2017

Autorijden, hoe snel hóórt het eigenlijk? En op de N228 dan?

Ons raadslid Kees Larooij schreef een blog over wegontwerpen en geloofwaardige snelheidslimieten.

Lees de blog 'Weg met snelheid' hier.

Over de N228 trekt hij een paar conclusies:

1) Steek sowieso energie in het handhaven van de huidige maximale snelheid! Van elke vijf auto's, rijdt er nu al één te hard! Dat kan echt niet!

2) Zoek samen met de Provincie naar mogelijkheden om de weg veiliger te maken. Net als bijvoorbeeld tussen Schoonhoven en Bergambacht ontsluiten er nogal wat woningen op de Provinciale weg. (tussen de Hem en Schoonhoven wordt overigens ook de geluidsnorm flink overschreden, dus daar ligt ook nog een ander vraagstuk dat aandacht behoeft.) Het feit dat op een weg met een verbindende functie ook woningen worden ontsloten is in ieder geval een bijzonderheid die dus om bijzondere aandacht vraagt.

3) Wellicht is het kansrijk om, vanwege het ontbreken van een fysieke midden-geleider, de provincie te verzoeken om de snelheid omlaag te brengen naar 70 km/h.

4) Steek energie in het beïnvloeden van het gedrag van de weggebruikers; doe dit samen met onder andere de Provincie. Welk snelheidsbordje er ook langs de weg staat, het zijn ten allen tijden de weggebruikers die de veiligheid of de onveiligheid op de weg bepalen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.