17 juli 2019

CDA Krimpenerwaard blij met besluit oeververbinding

Het CDA Krimpenerwaard is blij met het startbesluit om de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard te verbeteren en daarbij geen brug aan te leggen tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. Het genomen besluit heeft altijd de voorkeur gehad van onze fractie: geen brug (en daarbij behorende 'snelweg' door onze polder), maar wel het moment proberen te pakken om de doorstroming bij de Algerabrug te verbeteren. Want dat er iets moet gebeuren is duidelijk. 

Het CDA Krimpenerwaard heeft altijd grote zorgen gehad over de mogelijke aanleg van een brug tussen Ridderkerk en onze gemeente. We stemden dan ook tegen het Gebiedsbod, omdat de consequenties voor ons wegennet en het landschap te onduidelijk waren. Zou er bijvoorbeeld een snelweg door onze polder komen, met alle nadelige gevolgen voor ons landschap, bodem en leefbaarheid van dien? We wilden ook zeker zijn dat onze inwoners die naar het westen reizen, straks minder in de file staan. Die zekerheid kon niet worden gegeven. Het Gebiedsbod is wat ons betreft dan ook iets wat opnieuw bekeken moet worden en als input kan dienen voor onze woonvisie vanaf 2030.

Met deze beslissing is de toekomst van ons mooie landschap gewaarborgd. Tegelijkertijd moet de bereikbaarheid van onze gemeente, bij de Algerabrug en op de provinciale wegen, sterk worden verbeterd. Met het besluit om daar een flinke zak met geld voor beschikbaar te stellen zijn wij dus content. Tegelijkertijd wordt er al jaren onderzoek gedaan en gesproken over oplossingen voor de Algerabrug, tot nu toe zonder al te veel resultaat. Het geld zal dan ook moeten worden besteed aan aantoonbare oplossingen, al zal de uitwerking daarvan complex zijn. Een mooie uitdaging voor onze buurgemeenten waar we als Krimpenerwaard graag in mee denken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.