09 februari 2023

Feestelijke start van duurzame en betaalbare woningbouw in Stolwijk

Op donderdag 9 februari was het een bijzonder feestelijke dag voor Stolwijk. Groen Wonen Vlist startte met de bouw van 12 nieuwe woningen in de Frans Halsstraat en CDA Krimpenerwaard was erbij om dit te vieren.

De schaarste aan passende betaalbare huisvesting is alom aanwezig. Groen Wonen Vlist wil daar de komende jaren met meerdere projecten verandering in brengen. Het eerste project wat gaat starten is aan de Frans Halsstraat in Stolwijk, met 12 duurzame en betaalbare beneden en bovenwoningen. In 2023 en 2024 volgen nog twee grote projecten in Stolwijk, aan de Rembrandtlaan en de Hoflaan. Deze nieuwe woningen zijn een echte aanwinst voor de omgeving. Ze zijn niet aangesloten op het aardgasnetwerk en zijn daarom zeer energiezuinig. Drie toekomstige bewoners gaven vandaag het officiële startsein voor de bouw en er was koffie, taart én chocomel voor alle aanwezigen.

Dit is echter nog maar het begin. Om de tekorten in betaalbare woningbouw op te lossen, hebben we elkaar nodig. Het CDA wil samen met corporaties en marktpartijen werk maken van méér betaalbare nieuwbouwwoningen. De politiek richt zich op de toekomst van wonen in de Krimpenerwaard door het vaststellen van een nieuwe woonvisie. Het CDA ziet daarin graag dat er gebouwd wordt langs de randen van kernen en binnen de kernen meerdere woonlagen op elkaar waar dat past. Het CDA staat óók open voor creatieve oplossingen zoals goedkope, duurzame en prefab starterswoningen of clusters waarin wonen, zorg en generaties worden samengebracht. Het CDA blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden om starters, gezinnen en ouderen de mogelijkheid te bieden een thuis te vinden in de Krimpenerwaard.

'Samen bouwen aan de Krimpenerwaard van morgen!' Het is onze verkiezingsslogan waar we graag werk van maken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.