16 december 2022

In Memoriam Bram Visser

In de nacht van 14 december 2022 is ons CDA-lid Bram Visser overleden in de leeftijd van 74 jaar. Wij zijn daar verdrietig en stil van.

Bram was woonachtig in Berkenwoude, hij was jarenlang een enthousiast en actief CDA-lid. Zo is hij fractievoorzitter geweest voor het CDA in de toenmalige gemeente Bergambacht, en van 2002 tot 2006 was hij voor het CDA wethouder en locoburgemeester in Bergambacht.

Ook bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond Bram op de CDA lijst. Bram beschreef zichzelf toen als een betrokken CDA-er. En dat was hij ook. Samenwerken met Bram was prettig en plezierig. Zijn gevoel en talent voor relativeren hielp hem en ook ons bij lastige (politieke) vraagstukken. Zijn sociaal gevoel was goed, opkomen voor je naaste was voor hem vanzelfsprekend.

Op sommige punten was hij zijn tijd vooruit. Zijn goed onderbouwde voorstel voor een Vrijwilligers Comité is gestrand in de lokale politiek van Bergambacht, maar inmiddels is dat in de gemeente Krimpenerwaard gemeengoed geworden.

Ook humor was Bram niet vreemd. In zijn rol van locoburgemeester sprak hij de nieuwe waarnemend burgemeester van Bergambacht Arie van Erk toe en memoreerde hij hoe hij de periode tussen het vertrek van burgemeester Hans Oosters en de komst van waarnemer Arie van Erk was doorgekomen. Die periode van wel 2-3 dagen beschreef hij op meer dan ludieke wijze. Hij had de lachers op zijn hand.

In de ontmoetingen na zijn wethouderschap was duidelijk dat Bram ook een geweldig familie mens was. Hij hield veel van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

We gedenken Bram als een zeer betrokken en hartelijk CDA-er met een groot hart voor de samenleving. Zowel binnen als buiten de politiek heeft hij zich actief ingezet voor zijn medemens. Een markante man die ook het verschil kon maken. Wij zijn Bram heel dankbaar.

We wensen zijn vrouw Ditty, zijn (klein)kinderen en allen die hem lief zijn Gods nabijheid en troost toe.

CDA Krimpenerwaard
Arjan de Jong, bestuursvoorzitter
Marc Advocaat, fractievoorzitter

Zie bijgaand de rouwkaart voor nadere informatie betreffende het condoleren en de dankdienst voor het leven van Bram.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.