15 juni 2018

Jaarrekening 2017 | Gemeente Krimpenerwaard

Het CDA is blij met het positieve resultaat (€ 664.000,- over in plaats van een begroot tekort) van het boekjaar 2017. Dit positieve resultaat verrast ons niet. Het resultaat is behoorlijk onze voorspelling, zoals in de begrotingsdebat in 2016 betoogd en ook de reden was dat wij voortdurend gezegd hebben dat het onzin was om te bezuinigen op subsidie voor verenigingen, welzijnsstichtingen, Zilvermuseum etc.

Ook was dit onrechtvaardig, immers het college beknotte zichzelf niet. Met name de VVD en de VGBK dachten hier anders over en zijn pas voor de Begroting 2018 hier anders over gaan denken. Heel erg vervelend dat dit inzicht zo laat is ontstaan, want daarmee heeft ook heel lang geduurd voordat de welzijnsstichtingen gehoord werden en is het Zilvermuseum geconfronteerd met een liquiditeitsprobleem. Laten we hopen dat er van deze maatschappelijke dure lessen wel wat geleerd wordt.

Vervallen kapitaalreservering fietstunnel Bergambacht
Het CDA is echt zeer verbaasd en teleurgesteld dat de kapitaalreservering voor de aanleg van de fietstunnel in Bergambacht komt te vervallen. Dit is niet conform de afspraak zoals gemaakt bij de herindeling dat besluiten van voormalige gemeenten worden uitgevoerd als deze door de voormalige gemeente ook is voorzien van financiële middelen. Wat het CDA betreft is dit een onverteerbare situatie en beschouwen wij deze actie als bestuurlijk onbehoorlijk. Menig "Bergambachtenaar" zal zich ook bestolen voelen gegeven alle eerdere toezeggingen. Het CDA gaat zeker niet akkoord met het voorstel zoals dat nu voorligt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.