07 februari 2018

Mantelzorger draait op voor begrafeniskosten

In het AD van 6 februari 2018 stond een artikel over een mantelzorger die op moet draaien voor de begrafeniskosten van een overleden man die hij heeft verzorgd bij ons in de gemeente. Deze mantelzorger was geen familielid. 

Het betreft een bedrag van €1.326 en een bedrag van 20x €124 voor de komende 20 jaar. Uit het artikel blijkt dat het college hierover ook in rechte is gegaan om dit bedrag te incasseren.

Onze fractievoorzitter, Jan Dekker, stelde in de commissievergadering van 6 februari mondelinge vragen onder het mom van "Het Kannie Waar Zijn". Het verhaal klopt, zo stelde wethouder Boere namens het college. Op de vervolgvraag van het CDA waarom het college het redelijk en billijk acht om deze kosten aan de mantelzorger in rekening te brengen, wilde zij niet ingaan. Het college zal dit pas op de commissievergadering van 13 februari doen.

Op voorhand stelt het CDA dat het kennelijke feit dat de mantelzorger eerst de gemeente had moeten bellen en vervolgens de begrafenisondernemer in plaats van andersom zoals is plaatsgevonden, niet redelijk en billijk te achten en het CDA zal het college in commissie en zo nodig raad hier stevig over bevragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.