Irma Bultman

#1 Bergambacht

Wat is je naam? 
Irma Bultman

Waar woon je? 
In Bergambacht, vlak bij de grens met Schoonhoven

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven? 
Behulpzaam, nuchter, geduldig en altijd bezig met regelen en organiseren. Stilzitten staat niet in mijn woordenboek.

Noem je leukste en minst leuke eigenschap 
Mijn beste eigenschap is denk mijn positiviteit, ik ben niet zo snel van mijn stuk te brengen. Mijn minder leuke eigenschap is dat ik af en toe ook eigenwijs kan zijn. Zie ook het antwoord op de volgende vraag ;)

Wat kenmerkt jou? 
Ik laat me niet zo snel afleiden van het doel wat ik heb, ook al is daar geduld voor nodig. En in de politiek komt geduld vaak goed van pas… Boos word ik zelden en schreeuwen of dwarsliggen staat niet in mijn woordenboek. Blijven luisteren en samenwerken, maar met de ogen op de bal.

Aan welke normen en waarden hecht jij veel waarde? 
Samenwerken en omzien naar elkaar.

Waar kunnen mensen in de Krimpenerwaard/Jouw kern je van kennen?  
Sinds 2018 ben ik raadslid, waarvan de laatste anderhalf jaar als fractievoorzitter. Daarnaast ben ik vrij actief in de kerk van Willige Langerak waar ik onder andere in de rommelmarktcommissie en muziekcommissie zit.

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Naast het raadslidmaatschap werk ik op het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Daar denken we na over de lange termijn, bijvoorbeeld op het gebied van de arbeidsmarkt, duurzaamheid of woningmarkt en de vertaling van het christendemocratische gedachtegoed daarbij.

Wat zijn je hobby’s en wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?  
Muziek! Ik speel piano en arrangeer soms ook muziek. Daarnaast houd ik van reizen en van geschiedenis, een ideale combinatie voor een stedentrip.

Wat is je favoriete muzieknummer? 
‘Streets’ van Kensington is één van de favorieten. Maar ook fan van het Foute Uur, BigBandmuziek en van het Tweede Pianoconcert van Sergej Rachmaninov. Goede muziek om de vele raadsstukken geconcentreerd te kunnen lezen.
 
Waarom voel jij je thuis bij het CDA? 
De christendemocratie past mij als een jas. Waarden als rechtvaardigheid, solidariteit en rentmeesterschap - een oud maar prachtig woord voor verstandig omgaan met de aarde en (financiële) middelen - zijn de basis voor een goede samenleving.

Het CDA is een partij gebaseerd op christelijke waarden en normen die iedereen in zijn eigen waarde laat en met respect behandeld. Als christen haal ik mijn inspiratie uit de Bijbel en geloof ik in de kracht van de gemeenschap en samenleving. Het is vaak niet de overheid of de markt waar de oplossing ligt, maar de oplossing is vaak in de samenleving zelf te vinden! Denk aan de vele verenigingen, vrijwilligerswerk en coöperaties.

Wat vormde de belangrijkste motivatie om je kandidaat te stellen? 
De afgelopen vier jaar als raadslid zijn omgevlogen! Het is intensief, maar ook ontzettend leuk en leerzaam! Het ene moment verdiep je je als raadslid in de complexe regels rondom de jeugdzorg, het andere moment sta je in contact met verenigingen die de dupe worden van nieuwe regels rondom het ophalen van oud papier. Op momenten kun je als raadslid het verschil maken of ervoor zorgen dat met een aanpassing iets nog beter wordt.

Wat spreekt je het meest aan in het verkiezingsprogramma?  
Het appèl op de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan verenigingen en organisaties die zelf meedenken over nieuw beleid, maar ook aan sociaal ondernemerschap, energiecoöperaties en de eigen verantwoordelijkheid van ouders als het gaat om jeugdzorg.

Wat trekt je het meest aan in onze gemeente Krimpenerwaard? 
De gemoedelijkheid, saamhorigheid en het weidse uitzicht van de polder.

Waarom moeten inwoners van de Krimpenerwaard op het CDA stemmen? 
Omdat het CDA Krimpenerwaard het beste en ook meest realistische programma heeft. De titel ‘Samen bouwen aan de Krimpenerwaard van morgen’ geeft aan dat we dit samen met de inwoners, ondernemers en organisaties willen doen en ons niet blindstaren op korte termijnoplossingen. Niet schreeuwen vanaf de zijlijn, maar mouwen opstropen en aan de slag!

Daarnaast staan er maar liefst acht(!) jongeren op de kandidatenlijst. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.