Medea Hempen

Lijsttrekker en Raadslid

Lijsttrekker voor de Gemeenteraad 2022-2026

Als leerkracht staat Medea midden in de samenleving. De afgelopen jaren zat ze al voor het CDA in de gemeenteraad en nu is ze onze lijsttrekker. Medea is een gedegen, vasthoudend en sterk raadslid met oog voor de medemens en de samenleving. Ze is een echte verbinder en zoekt graag het persoonlijk contact met inwoners en organisaties.

‘Ik voel me sterk verbonden met Leiderdorp. Ik ben hier geboren en getogen en ook mijn kinderen voelen zich in Leiderdorp helemaal thuis. Leiderdorp is een fijne plek om te wonen. Midden in de Randstad, maar waar je nog wel je buren kent en kinderen nog kunnen buitenspelen. Een dorp met veel voorzieningen en een rijk verenigingsleven. Met een prachtige oude kern, omgeven door groene polders en in haar hart een schitterend park. Een dorp, kortom, met veel kwaliteiten. En daar wil ik me als raadslid ook de komende vier jaar weer voor inzetten: dat Leiderdorp dat mooie dorp is én blijft!’

SAMEN
Ik sta voor een samenleving waarin we omzien naar elkaar en waarin voor iedereen een plek is. Gewone mensen, kwetsbaren: iedereen moet kunnen meedoen, ook als er financiële, psychische of fysieke belemmeringen zijn. En daarvoor is een benaderbare overheid nodig, die een menselijk gezicht toont naar haar inwoners.

GROEN
Leiderdorp is met haar polders, parken en vele bomen een heel groen dorp. En dat maakt Leiderdorp zo’n mooie en fijne plek om te leven. Als raadslid heb ik me er de afgelopen jaren voor sterk gemaakt dat Leiderdorp dat mooie groene dorp blijft. En ook de komende vier jaar wil ik dit blijven doen. 

WONEN
Wonen is een grondrecht. Maar voor steeds meer mensen wordt wonen in Leiderdorp onbetaalbaar. Daarom wil ik dat minimaal 30% van de nieuwe woningen in Leiderdorp sociale woningbouw is en blijft. Ook ben ik voor strengere regels bij verhuur van een koopwoning, zodat starters en mensen met een gewoon inkomen niet hoeven te concurreren met beleggers.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.