18 maart 2024

CDA-Leidschendam-Voorburg pakt in bij Sintvoorieder1

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart waren in Nederland duizenden vrijwilligers actief in het kader van NLDoet, waaronder natuurlijk ook in onze gemeente. De CDA-fractie van Leidschendam-Voorburg meldde zich met zaterdag bij het Sintvoorieder1-pakhuis om samen met 15 andere vrijwilligers te helpen bij het inpakken van Sinterklaascadeautjes. Samen met de vaste kern van Sintvoorieder1-vrijwilligers, voor de gelegenheid allen in het rood gekleed, gingen wij aan de slag met het inpakken van cadeautjes.

Vrijwilligster Monique van Sintvoorieder1: “Het hele jaar zijn we met een grote groep vrijwilligers aan het werk in het palhuis van Sinterklaas. Het hele jaar door ontvangen we giften en cadeaus van bedrijven en particulieren. Die sorteren we en we kijken of alles heel en compleet is. We kunnen door het jaar heen alle hulp gebruiken.” 

“In het kader van NLDoet gingen we vandaag Sinterklaas alvast een handje helpen”, aldus CDA-raadslid Liesbeth van der Heide, zelf moeder van twee. “Ik ben trots op alle vrijwilligers. Het is mooi om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan wat geluk tijdens Sinterklaas.”

“Ook in onze gemeente en regio zijn veel gezinnen en kinderen waar Sinterklaas een extra handje hulp kan gebruiken,” stelt CDA-fractievoorzitter Ron van Duffelen, “Het is bijzonder zo vroeg te beginnen met het vinden en inpakken van cadeautjes, maar de tienduizenden aanvragen geven daar wel aanleiding voor. Ik ben blij dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen. In december gaan kinderen en gezinnen hier heel blij van worden.”

“Bijzonder is dat ook vandaag vele vrijwilligers in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg actief zijn,” merkt CDA-raadslid Diederik Visser op. “Vandaag is dat in het kader van NLDoet maar het hele jaar door zetten 13.978 inwoners van onze mooie gemeente zich in middels vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld de sportvereniging, de kerk of op school. Die bijzondere inzet vormt de ruggengraat voor een sociale, verbindende gemeente en gemeenschap van inwoners die we met en voor elkaar zijn. Dat moeten we koesteren en waarderen. Vrijwilliger zijn is dankbaar ‘werk’. Daar mogen we trots op zijn.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.