15 oktober 2021

CDA neemt partijen mee in sterke ambitie voor klimaatadaptatie

In de raadsvergadering van 4 november a.s. komt het raadsvoorstel “Strategie en ambitie klimaatadaptatie Teylingen” aan de orde.

Als we nu niet inzetten op het nemen van maatregelen oftewel investeren in klimaat adaptieve maatregelen zal de schade zowel financieel als een afnemende mate van leefbaarheid door klimaatverandering nog forser toenemen.
Volgens de berekeningen van de klimaatschadeschatter kan de schade oplopen van 94 tot 259 miljoen voor de gemeente Teylingen.
Dergelijke, gigantische oplopende kosten rechtvaardigen wat het CDA Teylingen betreft een behoorlijk ambitieniveau!
 
Carla Hilverda- van Leeuwen heeft in de commissie “Duurzaamheid Economie en Bestuur” het belang van een effectief klimaatadaptatiebeleid bepleit. Zij heeft het voortouw genomen door een amendement op te stellen, waarin het met spoed door het college te laten schrijven van een ambitieus uitvoeringsprogramma, met een uitgebreide financiële paragraaf, is opgenomen. Zij heeft hier alle partijen in meegekregen.
 
Het CDA zal hier strak op monitoren. Nu investeren zorgt voor een veilige en gezonde leefomgeving, en beperkt de schadelast in de toekomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.