16 februari 2022

CDA Teylingen: Langeveldshof een prachtig initiatief, dat voldoet aan grote behoefte!

Vorige week brachten CDA (kandidaat-)raadsleden Carla Hilverda, Guylaine Loos en Sybrinne de Vries een bezoek aan Langeveldshof in Sassenheim. Een ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie, die eenzaam zijn, een verstandelijke handicap of lichte psychiatrische problemen hebben. Ook mensen die herstellende zijn van een langdurige ziekte of een ongeluk zijn van harte welkom.

Ontmoetingscentrum Langeveldshof is bedacht en opgericht door Susan Langeveld. Zij vertelde de raadsleden enthousiast en met passie over haar missie: mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben.

De (kandidaat)raadsleden waren zeer onder de indruk van dit hartverwarmende en uitdagende initiatief, dat een paar jaar geleden in "de oude school" in Lisse is begonnen. Samen met coördinator Sanne Kok en met hulp van vrijwilligers is Langeveldshof nu ook in Sassenheim gestart, met als locaties 't Sassennest in Park Rusthoff (op dinsdag) en het Onderdak (op donderdag en vrijdag).

Een mooie en goede aanvulling op andere initiatieven in Teylingen, zoals de buurtkamers, die door onder andere stichting Welzijn Teylingen zijn opgezet.

CDA Teylingen heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor een goede toegankelijke zorg en ondersteuning van mantelzorgers en zal dat blijven doen. Het is heel belangrijk dat eenzaamheid wordt bestreden, bijvoorbeeld door de inzet van een bel-buurtbus en de opzet van een buddyproject.

Het CDA wil dat zorgvragers en mantelzorgers binnen onze gemeente eenvoudig een beroep kunnen doen op een voldoende aanbod aan dagbesteding en respijtzorg. Dit initiatief sluit daar heel mooi op aan en wordt door het CDA dan ook van harte ondersteund.

Op de foto van links naar rechts:

Sybrinne de Vries, Sanne Kok (coördinator Langeveldshof), Carla Hilverda en Guylaine Loos

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.