14 december 2019

Financiële bijdrage Historisch Genootschap Warmelda

De historische verenigingen van de kernen Sassenheim, Voorhout en Warmond leveren een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van het historisch erfgoed van onze gemeente.
Deze bijdrage komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in het aandeel van deze verenigingen in de voor te nemen activiteiten in verband met de viering van 75 jaar bevrijding.

De historische verenigingen van Sassenheim en Voorhout hebben tegen beperkte kosten ruimten kunnen betrekken voor opslag en het houden van exposities. Dit gebeurde door bemiddeling van de gemeente, via de aankoop van een locatie voor een symbolisch bedrag.

Deze constructie is in Warmond echter niet mogelijk omdat een locatie als hiervoor vermeld, in Warmond niet beschikbaar is.

Het CDA acht het gewenst dat het Historisch Genootschap Warmelda ook op enigerlei wijze wordt gefaciliteerd en heeft daarom een motie opgesteld die in de Raadsvergadering van 19 december zal worden behandeld.
 
Via de motie wordt het College gevraagd aan het Historisch Genootschap een jaarlijkse subsidie van € 3.000,-  toe te kennen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.