27 januari 2022

Geen snelweg door de bebouwde kom naar Noordwijk!

Het CDA Teylingen maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid van overstekende voetgangers en fietsers die dagelijks de Van Pallandtlaan in Sassenheim moeten oversteken.

Daar rijden namelijk 25.000 auto’s per dag en zebrapaden ontbreken. Een heel onveilige situatie. Het CDA wil net als het Burgercomité Teylingen Noord dat er maatregelen worden genomen om deze onveilige situatie op te lossen.

Het CDA heeft zich met succes verzet tegen de komst van zogenaamde turborotondes, zoals eerder voorgesteld door de provincie. Turborotondes zijn geen duurzame oplossing en gaan ten koste van de leefbaarheid, het milieu en het welzijn van de omliggende woonwijken: Het CDA Teylingen wil geen snelweg door de bebouwde kom! Het CDA pleit voor de komst van knipperbollen bij de oversteekplaatsen, zodat automobilisten worden gewaarschuwd wanneer fietsers en voetgangers willen oversteken.

Oplossingen op de lange termijn zijn het verbeteren van de verbindingen van N206 en de N207 en een vernieuwde route van de N433, zodat er geen provinciale wegen meer samenkomen op de Van Pallandtlaan (N208). Ook kunnen maatregelen genomen worden om het verkeer op de A44 niet langer de afslag naar omliggende gemeenten via de Van Pallandtlaan te laten nemen. Zo wordt de Van Pallandtlaan zoveel mogelijk ontlast en komt er niet méér, maar minder doorgaand verkeer. Ook op de korte termijn moeten maatregelen genomen worden. In de commissie Ruimte van 1 februari zal het CDA met concrete voorstellen komen om de veiligheid én de leefbaarheid op korte en lange termijn te verbeteren.

Onderschrift bij de foto: Van links naar rechts op de foto: Theo van den Nouland, Carla Hilverda- van Leeuwen, Gerben Dijkstra, Sybrinne de Vries- van den Beukel en Joep Derksen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.