21 juni 2021

Ontwikkelingen CDA Landelijk

We beleven bijzondere tijden momenteel bij het CDA, met als laatste ontwikkeling het vertrek van Pieter Omtzigt uit de landelijke Tweede kamer Kamerfractie van het CDA.

We vinden het spijtig dat deze situatie is ontstaan en betreuren dat Pieter Omtzigt geen andere keus zag dan vanaf heden door te gaan als onafhankelijk Kamerlid.

Als bestuur van het CDA Teylingen hadden we gehoopt dat de evaluatiecommissie onder leiding van Liesbeth Spies haar evaluatie werkzaamheden eerst had kunnen doen voordat deze situatie was ontstaan.

Wat vaststaat is dat het CDA een gezichtsbepalend Kamerlid verliest en dat deze bijzondere tijden voor onze partij nog niet voorbij zijn.

Wij vinden het belangrijk dat de evaluatiecommissie intussen verder gaat met het onderzoek en we hopen dat het eindrapport ook ingaat op de oorzaken over de breuk met Pieter Omtzigt. De verwachting is dat dit rapport in juli 2021 klaar is .

Daarnaast hopen we dat in dit evaluatie rapport een aantal duidelijke conclusies en aanbevelingen staan, waarmee we kunnen gaan bouwen voor de toekomst.

In de politiek komen we altijd vraagstukken tegen over hoe we met de samenleving omgaan. Daar horen wel eens heftige- en emotionele discussies bij. De huidige ontwikkelingen zijn er een van.

We kunnen deze discussies correct aangaan met de normen en waarden die horen bij onze partij en waar we juist trots op zijn. Open, eerlijk en integer. Bij ons staat voorop dat deze normen en waarden de basis zijn voor onze toekomst in de samenwerking met onze leden, politici en andere partijen.

Als u vragen heeft, verder wilt praten met ons over dit bericht en de actuele ontwikkelingen binnen het CDA, dan kunt altijd met ons contact opnemen. Wij zijn bijvoorbeeld bereikbaar op het emailadres van onze secretaris; dit is [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.